hoe-maak-je-nasi-in-6-makkelijke-stappen
RecipeTin

Hoe maak je nasi in 6 makkelijke stappen

Al heel lang is Nasi een gerecht dat niet meer onbekend is in de keukens van de alledaagse Nederlanders. Maar natuurlijk komt dit heerlijke gerecht niet uit onze keukens vandaan. Nasi, vertaald als gekookte rijst, heeft zijn oorsprong in Azië. Met name uit Indonesië en Maleisië.

Manier hoe je nasi bereidt

Er zijn verschillende manieren om dit klaar klaar te maken, er zijn namelijk verschillende soorten. Nasi putih is bijvoorbeeld gewone gekookte rijst dat gebakken is. Nasi goreng, het gerecht dat we meestal hiermee associëren, is de typische Indonesische versie van gebakken rijst. Daarnaast bestaat er nog nasi kuning oftewel gele rijst, nasi rames en nasi lemak!

Maak een simpele nasi

Maar voor vandaag kijken we naar een simpele variant die we geen gekke namen gaan geven. In deze soort kan je al je creativiteit op de loop laten gaan en kan je zelf kiezen welke voedingswaarde je aan jouw gerecht geeft!

We halen onze inspiratie uit de Deen folder of de Plus folder voor het beste in groente en fruit!

Stappenplan nasi maken

Ok, hier komen dan de stappen. In slechts 6 stappen heb jij een heerlijk gerecht op tafel staan. Daar komen ze:

Stap 1: Kook de rijst in een pan of rijstkokers. Zonder rijst kan je namelijk geen nasi maken.

Stap 2: Snij een ui en drie tenen knoflook die je bakt in een wok pan of koekenpan met een eetlepel zonnebloemolie.

Stap 3: In deze stap kan je je creativiteit kwijt! Paprika, broccoli, erwten en worteltjes, ei of spekjes. Je kan allerlei variatie maken waardoor jij weet wat je eet, je kan het zo vettig of zo gezond maken als jij wilt! Snij het voor en bak het met de uitjes en knoflook.

Stap 4: Wanneer je pan klaar is voeg je de rijst toe en verdeel je dit door de pan, zodat het geen grote klont meer is.

Stap 5: Voeg zout en peper toe tot het op smaak is.

Stap 6: Voeg ketjap manis toe voor een origineel effect en smaak!

Hiermee is je gerecht klaar en kan je genieten van de Aziatische keuken in je eigen huis! Kook erop los, verras je vrienden en familie & enjoy goodlife!

Footage: Indonesia style smullen

Wil je meer recepten voor lekker eten ontdekken? Houd dan lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife in de gaten.