kruiden-en-supplementen-die-elke-vrouw-moet-kennen
kruiden-en-supplementen-die-elke-vrouw-moet-kennen

Kruiden en supplementen die elke vrouw moet kennen

Je vriendin wil zo lang mogelijk mooi en gezond blijven. Er zijn enkele factoren die haar helpen om deze doelen te bereiken. Zo is frequent sporten en een goed dieet essentieel. Echter zijn er ook andere ingrediënten die behulpzaam kunnen zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van kruiden en supplementen? In deze blog ontdek je welke kruiden en supplementen jouw vriendin zeker moet kennen als vrouw. Zo weet je wat zij eraan kan doen om haar lichaam goed te verzorgen. Deel dus zeker deze tips met haar.

Eiwit poeder

In de eerste plaats is het goed om een proteïne shake of poeder in huis te halen. Dit is vooral handig na het sporten. Doordat je spieren flink aan het werk zijn geweest, is het belangrijk dat ze snel weer kunnen herstellen. Eiwitrijk voedsel helpt hierbij. Eiwitpoeder is dan ook een uitstekende aanvulling op je dieet, zeker als je voldoende sport. Er zijn allerlei soorten eiwitpoeders verkrijgbaar. Welke het beste bij jou past, is afhankelijk van je sportieve doelen en welke smaken je lekker vindt.

Visolie

Ten tweede is het goed om visolie te gebruiken. Dit is rijk aan omega 3 vetzuren, wat een soort onverzadigde vetten zijn. Deze vetten zijn belangrijk voor je hart- en bloedvaten. Daarnaast zijn ze goed voor je hersenen. Omega 3 vetzuren helpen namelijk bij het geheugen en de focus. Dit is dus ideaal als je veel moet werken of studeren. Ook bevordert het de aanmaak van serotonine, wat het gelukshormoon wordt genoemd. Dit alles maakt visolie een fijne aanvulling op je dieet, zeker als je voor je gezondheid wilt zorgen.

Kruiden en supplementen

Tot slot kun je ook gebruik maken van kruiden. Kruiden hebben namelijk vaak een positieve invloed op de gezondheid. Zo is zilverkaars bijvoorbeeld goed tegen menstruatiekrampen. Dit komt doordat het de spierspanning ontspant. Ook helpt het bij overgangsklachten, zoals stemmingswisselingen en opvliegers. Een andere optie is framboosblad. Dit blad wordt veel gebruikt tijdens een zwangerschap, omdat het de kans op een miskraam verkleind. Het is daarnaast ook goed voor je bloeddruk en cholesterolgehalte. Als vrouw is het dus slim om met kruiden te experimenteren. Zo ontdek je welke kruiden bij jouw situatie en gezondheid passen.

Al met al heb je in deze blog gelezen welke kruiden en supplementen je als vrouw zeker moet kennen. Door van deze zaken gebruik te maken, zal jij jouw leven op een gezonde wijze kunnen voortzetten. Op plekken als supergoods is het aanschaffen van deze producten erg eenvoudig. Wees daarom een vrouw van actie door nu kruiden en supplementen te halen die je gaan helpen.

supplementen

Gezond eten met supplementen

Gezond eten combineren met supplementen is een goed idee. Hierbij een aantal lekkere recpeten die je vandaag al kunt bereiden.

Ontdek meer gezonde voeding op mannenblog mensgoodlife.