kunnen-jouw-gerechten-ook-wel-wat-pit-gebruiken
kunnen-jouw-gerechten-ook-wel-wat-pit-gebruiken

Kunnen jouw gerechten ook wel wat pit gebruiken?

Ben jij de laatste tijd ook meer gaan koken? Wij in ieder geval wel. Nederlanders zouden Nederlanders niet zijn als we gerechten maken op onze eigen manier. Vaak zonder een al te pittige smaak. Maar van een klein tikkeltje spice kan je gerecht een echte kick krijgen! Kunnen jouw gerechten ook wel wat pittige smaak gebruiken? Probeer dan eens een heerlijke sambal.

Veelzijdig Sambal

Bij sambal denken we vaak al snel aan de Aziatische keuken, maar veel liever kijken we dit keer wat dichter bij huis. Wat denk je bijvoorbeeld van Zaanse Sambal? Deze niet-Aziatische Sambal werd zo goed ontvangen dat er snel meerdere soorten van op de markt kwamen. De smaakmaker is een verrijking voor je gerecht. Naast de pittigheid in dit potje vind je namelijk ook verschillende smaken om te matchen bij je alledaagse gerechten. Zo kunnen we ook onze Nederlandse gerechten dat beetje extra geven. Zin in wat extra pit bij je tosti, de saladedressing, tomatensoep of steak?

Pompoen Sambal

Deze variant met fruitige pepers en vanille is voor de echte pompoen-liefhebber. Een aanrader voor in de soep of bij bijvoorbeeld een wrap.

Spaanse Sambal

Een friszoete variant van sambal met rode biet, vijg en knoflook. Heerlijk bij een visje, stukje vlees of gegrilde groenten.

Help mijn mond staat in brand!

Ben jij nou iets te uitgesproken geweest met je spicy flavours? Drink dan vooral geen water. Dit versterkt het gevoel in de mond namelijk alleen maar. Het beste kun je het brandje blussen door middel van het drinken van zuivel. In zuivelproducten zit caseïne, een eiwit dat ervoor zorgt dat de pittigheid snel geneutraliseerd wordt.

TIP: Ben jij van plan pittig te gaan eten, maar kan jouw lichaam dit minder goed aan? Eet dan van tevoren een kommetje yoghurt. Dit beschermt je maag en mond tegen het branderige gevoel.

Ga voor meer pit in je maaltijd met Zaanse Sambal. Eet smakelijk, enjoy goodlife!

Wil je meer lezen over heerlijk eten en drinken? Volg dan lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.