laat-je-gerechten-inspireren-door-deze-foodtrends
laat-je-gerechten-inspireren-door-deze-foodtrends

Laat je gerechten inspireren door deze foodtrends 

Een nieuw jaar vraagt om de nieuwste trends op het gebied van eten en drinken. Hieronder vind je vijf foodtrends die je moet weten in 2023!

Foodtrends van eigen bodem

Waarom groenten en fruit halen uit het buitenland als lokale boeren het zelf ook in Nederland verbouwen? In 2023 eet je steeds meer lokale producten. Met het invliegen van specifieke producten stoppen zelfs supermarkten. Dat zorgt er voor steeds meer mensen kiezen voor een bezoek aan de lokale groenteboer of boerderijwinkel.

Healthy fastfood

Steeds meer worden we bewust van wat we in onze mond stoppen en hoe dit op je bord terecht is gekomen. Gezond fastfood is flink in opkomst en ook de grote fastfoodketens komen dit jaar met (nog) meer varianten zonder vlees en vet uit de frituur zoals plantaardige burgers!

Goed gekruid

Pittig eten is de heetste trend van dit jaar! Of je nu wat meer pit in je leven wilt of gewoon smaakvol wilt eten, verse kruiden en pure smaken worden steeds belangrijker in de keuken. Zet iedereen in vuur en vlam met goed gekruide gerechten.

Vissen naar alternatieven

We gaan niet alleen maar minder vlees eten, ook vis gaan we laten zwemmen waar ze horen. De overbevissing en plastic soep zorgen er voor dat we kiezen voor een vega optie op de menukaart. Beter voor de vissen en een gezonde foodtrend voor jezelf, want hoe gezond is het om iets in je mond stoppen wat gekweekt is in een vijver vol met antibiotica!

De nóg gezondere mediterrane keuken

Bij dit groene mediterrane dieet past prima een natuurlijke wijn, wat wil je nog meer! Als je van deze keuken houdt, verdiep je dan eens in het Green Med Diet. Dit dieet zorgt dat je meer antioxidanten uit je voeding haalt. Producten zoals peulvruchten, noten, olijven, bladgroenten en plantaardige oliën voeren de boventoon in dit dieet. Vlees, vis, kaas en worst zal je hierbij niet op je bordje tegenkomen. Een gezonde foodtrend om 2023 goed mee te starten!

Ontdek meer heerlijke foodtrends op lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.

Foto: Pexels