fbpx
maak-je-eigen-rustieke-en-verse-italiaanse-pizza
maak-je-eigen-rustieke-en-verse-italiaanse-pizza

Maak je eigen rustieke en verse Italiaanse pizza

De Italiaanse keuken behoort tot de meest populaire keukens van allemaal. Over de hele wereld vind je Italiaanse gerechten en recepten terug. Dat is natuurlijk niet zonder reden. We zijn allemaal gek op deze keuken en kunnen er eigenlijk geen genoeg van krijgen. Een pasta en een pizza laten we ons maar al te graag voorschotelen in een restaurant, maar zeker ook thuis. Zelf pizza maken is erg populair en de pasta’s zijn niet meer weg te denken uit ons wekelijks menu. Met de juiste ingrediënten tover je zonder al te veel moeite, binnen no-time, heerlijke Italiaanse hoogstandjes op tafel!

Pizza please

Margherita, Hawaii, Pepperoni… en ga zo maar door. Er zijn ontzettend veel verschillende pizza’s… Waar we deze alinea begonnen met een aantal klassiekers, zijn er natuurlijk nog zoveel meer combinaties te maken. Je kunt je pizza immers beleggen met wat je maar lekker vindt. Ga je zelf een pizza maken, dan kan het pizzadeeg een tricky stukje zijn. Gelukkig kunnen we deze stap zonder problemen overslaan. In de supermarkt vind je namelijk heerlijke kant-en-klare pizzadeegbodems zoals die van Tante Fanny. Hiermee kun je bijvoorbeeld een heerlijke rustieke pizza pompoen maken met de volgende ingrediënten.

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg rustiek
  • 100 ml tomatensaus
  • 1 fijngehakte knoflookteen
  • 1 gepelde, in dunne ringen gesneden rode ui
  • 1 el fijngehakte verse rozemarijn
  • 1 et fijngehakte verse salie
  • 125 gr in plakjes gesneden mozzarella
  • 300 gr geschilde, ontpitte, in fijne plakken gesneden pompoen
  • 4 tot 5 tl pesto (voor de garnering)
  • Gemalen peper en zout naar smaak

Verwarm je oven voor op 220°C. Gebruik het pizzadeeg direct uit de koelkast en meng de tomatensaus met de zout, knoflook, salie en rozemarijn. Rol het deeg (met het meegerolde bakpapier) uit op de bakplaat en bestrijk het met de tomatensaus (waarbij je ongeveer 1 cm van de randen vandaan blijft). Verdeel vervolgens alle ingrediënten over de pizza en leg hem in het midden van de oven. Bak hem in 10-15 minuten goudbruin en garneer hem daarna met pesto. Smullen maar!

Ook lekker

Met een pizza kun je zo ontzettend veel verschillende kanten op. Gebruik je fantasie, gebruik de restjes die je nog in de koelkast hebt liggen of laat iedereen een eigen deel van de pizza beleggen. Ga voor een “gezonde” variant vol groenten, voor een pizza met van alles en nog wat, voor een pizza met vis of voor een zoete pizza met chocoladepasta. Vergeet ook zeker een smeuïge pizza met veel kaas niet, want een pizza zonder kaas is als een auto zonder wielen. Bestrooi je pizza bijvoorbeeld met de plantaardige strooikaas van Simply V.

En pasta

Naast de heerlijke pizza’s waar je eigenlijk nooit genoeg van krijgt, hebben we natuurlijk ook nog de Italiaanse pasta’s die we niet mogen vergeten. Net als bij pizza’s, kun je ook bij pasta’s alle kanten op. De basis leg je met de pasta en vervolgens kies je voor de ingrediënten waar je zin in hebt. Ga bijvoorbeeld voor een volkoren spaghetti integrali of een volkoren fusili integralie van La Molisana. Maak er een bolognese saus, pesto variant, of carbonara saus bij en wederom… smullen maar!

Tover je keuken om tot een inspirerende Italiaanse cucina en zet de lekkerste gerechten op tafel! Enjoy goodlife!

Vind meer eten en drinken op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.