Maak je kookaccessoires compleet met hoge kwaliteit Forged messen

Passie en liefde voor koken en tafelen zorgden in 2014 voor het ontstaan van het idee om de keukenwereld te verrijken met onderscheidende, kwalitatieve, aantrekkelijke, maar ook zeker betaalbare messen. Zo’n messenserie moest een verlengstuk zijn van jou als kok en van je keuken (binnen en buiten). Zonder woorden je liefde voor koken laten zien, doe je door Forged messen te gebruiken. De passie spat ervanaf!

Een goed begin…

Is het halve werk… En in 2015 werd zo’n begin gemaakt door het merk Forged. Zij kwamen de markt op met hun eerste en tweede Forged messenset genaamd Brute en Intense. Veel (hobby)koks waren te spreken over deze messen en zo bleef Forged met nieuwe, unieke messensets komen. Inmiddels hebben ze verschillende sets met elk eigen kenmerken en een uniek design aan hun assortiment toegevoegd. Je kunt de Forged messen herkennen aan het logo dat in ieder mes geslagen is.

Het design

Kwaliteit is key. Wanneer je een mooi stuk vlees voor je hebt liggen wil je dat je deze soepel en zonder overbodige moeite door kunt snijden. Maar naast goede kwaliteit, wil het oog natuurlijk ook wat. Mensen verschillen en iedereen zoekt wat anders in het uiterlijk van een keukenmes. Bij Forged vind je verschillende messencollecties met een eigen look & feel. Zo heb je de stoere Brute collectie waarbij de messen volledig vervaardigd zijn uit Japans staal (ongepolijst). De Intense collectie is daarentegen wat subtieler en met de Olive collectie krijg je Forged messen met een olijfhouten heft. Deze combinatie van hout en staal in de Olive messen maken het echte blikvangers. Ook kun je gaan voor de luxueus afgewerkte VG10 messenlijn met een heft van wortelhout.

Welke Forged messen gebruik je?

Vooral in de BBQ wereld zie je de waardering voor de Forged messen terug. Een rode draad door het merk Forged én door de BBQ wereld is… Vuur en passie. Een match made in heaven zou je kunnen zeggen. Ben je aan het barbecuen dan merk je al gauw dat je aan één mes niet genoeg hebt. Elke type ingrediënt heeft een andere structuur en vraagt om een ander mes. Met een Forged messenset ben je hierop voorbereid. Een veelzijdig koksmes (of de Japanse versie ervan: het Santokumes) voor het in plakken of blokjes snijden van vlees, vis en groenten en het fijnsnijden van kruiden. Voor grote stukken vlees gebruik je het slagersmes met het extra lange lemmet en de ronding naar boven aan het uiteinde. Wil je grove stukken vlees of groenten snijden (of hakken) dan zit je goed met een Aziatisch hakmes. Vergeet naast je messen nooit de diamanten aanzetstaal aan te schaffen. Hiermee houd je je messen goed scherp.

Ben jij klaar voor jouw eigen messenset van Forged? Shop deze dan op de website met de leuke actiecode FORGED10 voor 10% korting!

Vlijmscherpe kwaliteit en schoonheid gaan hand-in-hand bij Forged, enjoy goodlife!

Vind meer eten op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.