Met deze winterse ontbijtjes kom jij de koude maanden goed door

De dagen worden kouder en die ochtenden al helemaal (voor je gevoel in ieder geval). Wanneer je ’s ochtends wakker wordt, wordt het steeds moeilijker om onder je heerlijk warme dekens vandaan te komen (ook al is de échte winter nog niet eens begonnen). Heb je dan toch de kou weten te trotseren en ben je opgestaan? Dan is het tijd om te ontbijten. Waar we in de zomer, in de zon, al gauw zin hebt in een frisse smoothie of een koude breakfastbowl, heb je in de winter toch meer behoefte aan iets warmers. In deze blog vind je inspiratie voor heerlijke winterse ontbijtjes waarvoor je zeker je bed uit komt!

Appeltaart havermoutpap

Een warm, dampend bord met havermout pap is het eerste winterse ontbijt dat we adviseren. En omdat vrijwel iedereen tegen een heerlijk stuk appeltaart geen “nee” kan zeggen, laten we je kennismaken met een appeltaart havermoutpap. Stukjes appel, kaneel en rozijnen zijn het onderwerp van dit ontbijt en je krijgt er geen genoeg van!

Pancakes & wafels

Een waar feestontbijt, pannenkoeken en wafels! Natuurlijk moet er ook afwisseling zitten in de ontbijtjes die je eet en in de weekenden mogen we dan best uitpakken. Warme pannenkoeken en/of wafels is daar een perfect voorbeeld van. Maak ze af met toppings naar keuze. Je kunt denken aan allerlei soorten fruit zoals blauwe bessen, banaan, rood fruit, peer en appel. En ook kokossnippers en honing passen perfect bij dit ontbijt.

Bananenmuffins

Van bananenbrood en bananenpannenkoeken hebben we waarschijnlijk allemaal weleens gehoord en bananenmuffins zijn een soort combinatie van beiden. Het is heel simpel te maken: mix bananen, eieren en honing in een kom en roer blauwe bessen en kokossnippers er vervolgens doorheen. Stop het beslag in muffinvormpjes en na 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) zijn je muffins klaar om opgegeten te worden!

Verwen jezelf met deze heerlijke winterse ontbijtjes, enjoy goodlife!

Vind meer eten en drinken op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.