op-culinaire-ontdekking-met-de-michelin-gids
op-culinaire-ontdekking-met-de-michelin-gids

Op culinaire ontdekking met de Michelin gids

Net zoals veel andere grootse ontdekkingen, is de Michelin gids niet begonnen als de iconische restaurantgids die het vandaag de dag is. De eerste missie van deze rode gids was zelfs totaal anders. Namelijk, meer automobilisten aanmoedigen om de weg op te gaan…

Het begin van de Michelin gids

Andre en Edouard Michelin startten in 1889 (toen er minder dan 3000 auto’s in het land waren) in Frankrijk een bandenbedrijf op. Daarnaast, om automobilisten te helpen met het vastleggen van hun reis (en daarmee de autoverkoop en dus de bandenaankoop te stimuleren) produceerden de Michelin broers een kleine gids vol met handige tips en informatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kaarten van gebieden, informatie over het verwisselen van banden, plekken waar je kunt tanken en ook een lijst met plekken om te eten ter onderbreking van je reis. Twee decennia lang kon iedereen gratis aan deze gids komen, totdat in 1920 een gloednieuwe gids gelanceerd werd die voor het eerst ook echt verkocht werd.

De groei

Met de tijd groeide het restaurantgedeelte van de gids zo erg dat de Michelin broers een team van mystery diners inschakelden om anoniem restaurants te bezoeken en te beoordelen. Vanaf 1926 werden er ook nog sterren toegevoegd die aangaven of het restaurant een stop of een omweg waard is, of misschien zelfs een reisbestemming op zich is. Dankzij de unieke en serieuze aanpak werd de Michelin gids een ware bestseller.

En nu…

De Michelin gids is tegenwoordig een zekere go-to guide wanneer je eens een keer écht goed uiteten wil. Heb je iets te vieren (of niet)? En wil je dat bezegelen met een avond heerlijk uiteten gaan. Pak dan van tevoren de Michelin gids erbij en zoek een parel van een restaurant bij jou in de buurt (of misschien juist in een andere stad). Met deze gids ben je er in ieder geval zeker van dat dat avondje uiteten niet meer fout kan gaan! Ga op culinaire ontdekking!

Samen een avond heerlijk genieten in een Michelin sterrenrestaurant, enjoy goodlife!

Vind meer eten en drinken op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.