serveer je eten in stijl
serveer je eten in stijl

Serveer je eten in stijl

Kom als een topchef voor de dag bij je vrienden en familie, serveer je eten in stijl! Een modieus en praktisch servies mag niet ontbreken in de presentatie van jouw wereldse gerechten. Het bestek moet scherp zijn en de glazen kraakhelder! Wij vertellen je over onze ideale avondje tafelen bij ons thuis.

[divider]Serveer je eten in stijl[/divider]

Culinair genieten

Het is vrijdagavond, je hebt samen met je vriendin een culinaire avond gepland en hiervoor jullie beste vrienden uitgenodigd. Deze avond willen jullie dat alles perfect is dus zijn jullie flink aan het voorbereiden. Heb je aan alles gedacht? Is er genoeg eten? Zijn er genoeg wijnglazen voor rood én wit, is er er genoeg servies voor zoveel man? Oh oh, wat een zorgen allemaal he.. en dan moet er ook nog eens gekookt worden! Wie gaat die zware taak op zich nemen?

Wat een geluk dat jullie op tijd zijn begonnen met het plannen en invullen van deze avond. Terwijl jij begint aan de mise en place met een focus zoals alleen Gordon Ramsey zou hebben start je vriendin met het dekken van de tafel. Vorige week heeft ze vol enthousiasme de keukenvoorraad aangevuld en dat komt nu erg goed van pas.

Eten in stijl

De klassiek eikenhouten tafel krijgt beetje bij beetje de perfecte invulling. Een neutraal maar zeer compleet porseleinen servies rust op van bamboe geweven onderleggers. Rode wijnglazen en witte wijnglazen van kristal geven de setting een luxe uitstraling. Wij krijgen er dorst van! Een sierlijke waterkaraf gevuld met ijsblokjes, citroen en blauwe besjes staat klaar om de moderne aqua glazen te voorzien van wat sprankelende frisheid. Praktische houders met fluwelen servetten liggen tactisch gestationeerd.. er zijn altijd knoeiers die ze nodig hebben ;). De finishing touch bij de tafelindeling is een glimmende bestekset met steak messen van hoogwaardig en glimmend staal. Het juiste instrument om al dat heerlijke eten soldaat te maken.

Ook vergeten wij de pannenonderzetters niet, wij vinden het namelijk leuk om sommige gerechten direct te serveren vanuit de pan! Een kwalitatieve pannenset ontworpen door een sterrenkok kan dan ook geen kwaad om in huis te hebben.

Inspiratie in de keuken

Wij halen onze inspiratie overal vandaan. Van oorlog in de keuken tot de verslavende seizoenen van Master Chef en moderne kookboeken met allerlei heerlijk gezonde recepten. Hierbij een paar tips voor gerechten van topchefs waarvan wij er een aantal onlangs nog hebben geserveerd in onze eigen bescheiden keuken.

1) Gordon Ramsey
2) Laurianne Ruhé
3) Recepten van topchefs 

Genoeg inspiratie gekregen? Of moeten wij zeggen lekkere trek? Bij ons stond de wijn al koud dus wij doen nog een heerlijk glaasje! Een leuke wijnaanrader die we je niet mogen onthouden is trouwens Sá de Baixo, een Portugese wijn uit de Douro regio.

Wanneer is jullie volgende kitchen happening? Als het aan ons ligt kan dit niet snel genoeg zijn. Lees meer over koken en tafelen op lifestyle platform mensgoodlife!