topchef-nusret-salt-bae-weet-hoe-je-een-stuk-vlees-maakt
topchef-nusret-salt-bae-weet-hoe-je-een-stuk-vlees-maakt

Topchef Nusret Salt Bae weet hoe je een stuk vlees maakt

Time for food! Vlees bereiden doe je niet zomaar uit de losse pols. Natuurlijk kun je al heel wat lekkers maken op gevoel, maar aandacht en productkennis zijn zeker belangrijke factoren bij het bereiden van een goed stuk vlees. Topchef Salt Bae is een selfmade man die al op jonge leeftijd aan de slag ging bij lokale slagers in Turkije. Daarna reisde hij de wereld rond en leerde hij de fijne kneepjes van de ambacht als topvleeskok. Het resultaat? Een topchef die wereldwijd bekend staat om zijn vergulde steaks die hij sensueel bestrooid met zout.

El patrón van het vlees

King of meat Nusret Gökçe is geboren in 1983 en wordt ook wel Salt Bae genoemd. Deze Turkse slager is eigenaar van Nusr-Et, een keten van luxe steakhuizen.

Salt Bae – Bio

Salt Bae is de bijnaam van de wereldberoemde Turkse slager, Chef en restauranthouder Nusret Gökçe. Gaat er geen belletje rinkelen? Dan ken je hem waarschijnlijk wel van de internetmemo, waarop hij zijn techniek voor het bereiden en kruiden liet zien. Check het via @nusr_et op TikTok.

De kok maakt een behoorlijk inkomen met zijn restaurantketen vandaag de dag. Zo wordt zijn vermogen rond de 60 miljoen dollar geschat. Tegenwoordig heeft hij een flink rijtje celebrity’s kunnen bedienen. Een carrière om van te dromen dus!

Tips voor een goed stuk vlees

Wil jij ook aan de slag? Volg dan deze tips op en word een Salt Bae in eigen huis:

#1 Gebruik een pan met een dikke bodem

Die behouden beter hun warmte wanneer je er het vlees in legt. Met een hete pan voorkom je makkelijk dat het aan bodem gaat kleven.

#2 Let op de grootte van de pan

Als de pan te groot is, verbrandt de vetstof rond het vlees. Dat wil je niet. Zoek dus een goede pan uit en ga voor perfectie.

#3 Kruiden doe je vooraf

Zo kunnen de smaken lekker inbakken. Het kruiden van je vlees doe je wel het beste net voor het de pan in gaat. Dus niet tijdens het bakken of achteraf.

#4 No fork allowed

Door in het vlees te prikken gaan de sappen uit het vlees verloren. Gebruik dus geen vork, maar bijvoorbeeld een tang.

Word een Salt Bae met onze 4 tips voor een geweldige steak. Smakelijk eten, enjoy goodlife!

Bezoek Pique aan Nusret in Dubai

Ontdek meer vlees voor mannen op lifestyle nieuws voor mannen blog mensgoodlife.