uit-eten-in-amsterdam-deze-restaurants-zijn-geweldig
NAZKA Amsterdam

Uit eten in Amsterdam? Deze restaurants zijn geweldig

Het kan zijn dat je er woont of werkt of gewoon een avondje gaat stappen… Amsterdam. Vrijwel iedereen komt er weleens en dat betekent dat we allemaal ook weleens op zoek zijn naar een geweldig restaurant in Amsterdam. In dit artikel vind je 5 restaurants waar je heerlijk kunt genieten.

[divider]Uit eten in Amsterdam? Deze restaurants zijn geweldig[/divider]

#1 Nazka

El sabor de la vida”, het motto van Nazka. Het geeft het gevoel van blijdschap weer dat ontstaat wanneer je heerlijk eten deelt met familie en vrienden. Eigenaar Raul Lansink heeft een Peruaanse moeder en daarom uitgebreide familiediners in Lima bijgewoond. Raul leerde de exotische smaken en het geraffineerde eten via zijn familie kennen. Tijd om Nederland te verrassen met deze lekkernijen.

Op het menu vind je authentieke Peruaanse smaken en een unieke mix van verschillende voedseltradities. Ook voor verrassende gerechten zoals quinoa-ijs ben je op de juiste plek.

#2 Men Impossible

Men Impossible is een knus huiskamerrestaurant waar je de lekkerste ramen voorgeschoteld krijgt. En dat helemaal vegan, biologisch, zonder smaakversterkers en zero waste.

Men impossible is bezig met de next generation en wil de aarde zo gezond mogelijk houden. Je hoeft echt niet 100% vegan te zijn maar zo nu en dan een vegan maaltijd moet toch kunnen. Dit restaurant in de Jordaan bewijst dat vegan gerechten ook nog eens heel lekker kunnen zijn.

#3 Bar Alt

20 tapkranen achter de marmeren bar laten eigenlijk meteen zien waar dit restaurant om draait. Bier kan altijd en dus ook bij luxe gangenmenu’s. Bar Alt doet het net even anders en legt de focus op bijpassende bieren in plaats van wijnen. Twintig verschillende bieren op de tap en zestig bieren op fles en blik zeggen eigenlijk al genoeg.

Toch is wijn ook fijn en Bar Alt heeft dan ook een mooie collectie van 50 natuurwijnen. Met een wijn-en-bierarrangement hoef je niet eens te kiezen tussen beide. Bij elke gang wordt dan een half glas wijn en een half glas bier geserveerd.

Het menu verandert maandelijks en is seizoensgebonden. Ontdekken ze een heel bijzonder bier, dan worden gerechten aangepast om zo de perfect match te creëren.

#4 Kaagman & Kortekaas

Inspiratie wordt niet alleen uit het seizoen en de beschikbare producten gehaald. Kaagman en Kortekaas gebruiken ook actuele gebeurtenissen en het weer als inspiratiebron voor het wekelijks vernieuwde menu.

Zo zorgde de dood van Johan Cruijff voor een culinaire ode aan nummer veertien. Een gerecht vol met speelse verwijzingen naar Cruijff verscheen op het menu. Gepoederde peterselie als gras, een doellijn werd gemaakt van gekarameliseerde inktvis, de bruinpaarse kleur van de zelfgemaakte ossenworst linkte naar een beetje Barcelona en een beetje Ajax. Een voetbal werd gemaakt met een wit bolletje gerookte Burrata en zwarte inkt. Aan tafel werd het gerecht nog overgoten met Catalaanse gepofte knoflooksoep waarin 14 soorten Amsterdamse en Spaanse tomaten te vinden waren.

De creativiteit spat ervan af, gelukkig is het toch de smaak die Kaagman en Kortekaas vooropstellen.

#5 Ron Gastrobar

Ongedwongen genieten van hoogstaand eten zonder gekke poespas. Dat is iets waar Ron Blaauw naar streeft. In de Gastrobars van Blaauw vind je verschillende keukens. De Indonesische keuken, streetfood of oriental, de Gastrobars blinken erin uit en dat blijkt ook wel uit de Michelin ster die het restaurant aan de Sophialaan ontving.

De sfeer in de Gastrobars is warm en de gerechten zijn ongecompliceerd en puur. Of je nu voor een zakelijke lunch, een familiediner of juist een cocktail en een dansje terecht wil, alles is mogelijk. Het is niet zomaar een restaurant, het is een beleving.

Deze restaurants in Amsterdam hebben sowieso één ding gemeen, wij schuiven er maar wat graag aan! Enjoy goodlife!

Vind meer coole restaurants op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.