culinaire-hoogstandjes-chocolade-dieet
German Evseev

Van culinaire hoogstandjes tot het chocolade dieet

Krijg inspiratie voor in de keuken met deze selectie documentaires die variëren van culinaire hoogstandjes tot het chocolade dieet. Lezen op eigen risico, je krijgt gegarandeerd enorme honger! Deze documentaires zijn te zien bij Videoland.

’s Werelds duurste eten

Schuif aan tafel bij de miljonairs van deze wereld en laat je verbazen door de bedragen die ze neerleggen voor ’s werelds duurste eten. Een vliegtuigmaaltijd van 2.000 pond, kaviaar voor 24.000 pond per blik en een kop koffie van 325 pond. En dan nog eens te bedenken dat de waarde van de pond hoger ligt dan van de euro. De maag van de allerrijksten vullen is big business en exclusieve voedingsleveranciers gaan tot het uiterste om aan de behoeften van deze meest veeleisende klanten te voldoen.

El Bulli – Cooking in Progress

Dat koken een kunst is ontdek je bij El Bulli, het wereldberoemde exclusieve Spaanse restaurant dat meerdere Michelinsterren op haar naam heeft staan. Je kunt gedurende zes maanden per jaar eten bij El Bulli. De reserveringen voor deze periode? Die starten soms al wel jaren van te voren! De andere zes maanden van het jaar is El Bulli gesloten voor gasten, maar het gedreven personeel werkt hard door. In deze documentaire ontdek jij waar ze aan werken en waarom dit restaurant zo uniek is.

Culinaire Hoogstandjes

Het is hard werken in het Oostenrijkse restaurant Ikarus. Door de uitmuntende naam van het restaurant én de twee Michelinsterren die het heeft, is de druk soms hoog. De topkoks van het restaurant laten zien hoe het er achter de keukendeuren aan toe gaat. In iedere aflevering staat een andere chefkok centraal. De meest heerlijke creaties passeren de revue. Watch and learn!

Een kijkje in de keuken bij KFC

Veel theorieën en spookverhalen over de KFC gingen jarenlang rond op het internet. Deze populaire fastfoodketen heeft eindelijk haar deuren van de keuken geopend. Voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf zijn camera’s toegelaten die alles vastleggen. Check deze documentaire en ontdek de waarheid. Waar ga jij straks een snack halen?

Het chocolade dieet

Dat klinkt lekker he? Een dieet gebaseerd op chocolade, het zoete stukje ondeugend genot van veel vrouwen, maar ook zeker mannen! Maar wat klopt er nou eigenlijk van dit dieet en waar is het voor? Twee Duitse journalisten besluiten om te onderzoeken waar miljoenen mensen nou eigenlijk mee bezig zijn. Ze zetten een overduidelijk belachelijke studie op om deze hoax te onderzoeken.

Benieuwd naar meer leuke artikelen over series, films en documentaires? Lees dan onze reviews!