wat-zijn-de-goede-eigenschappen-van-gember
wat-zijn-de-goede-eigenschappen-van-gember

Wat zijn de goede eigenschappen van gember?

Gember is een wortelknol van de gemberplant. Het wordt voornamelijk in China, India en Guatemala gekweekt. Je kunt het toevoegen aan bijvoorbeeld je thee, maar ook aan veel gerechten bijvoorbeeld een curry of een wok- of stoofgerecht. Los van het feit dat het een lekkere smaakmaker is, is het ook nog eens goed voor je gezondheid. Gemberthee en gemberpoeder staan niet voor niets in de Schijf van Vijf. In de Chinese geschiedenis staat gember ook al eeuwenlang bekend als een geneesmiddel. Maar wat maakt het nu precies zó gezond?

Wat maakt gember gezond?

Gember bevat vrij weinig calorieën. Er zitten juist heel veel vitamines in. Met name B1, B2 en B6. Deze zijn van belang voor de opslag en afbraak van onder andere je suikergehalte. Daarnaast bevat het veel calcium, kalium en magnesium. Dit is goed voor je spieren en je bloeddruk. Als je iedere dag een kopje gemberthee drinkt, verlaag je de kans op hart- en vaatziekten. Gemberthee bevat namelijk veel antioxidanten. Oftewel ontstekingsremmers. Dit beschermt je lichaam tegen schadelijke stoffen van buitenaf, bijvoorbeeld uitlaatgassen.

Ben je misselijk? Drink dan een kopje gemberthee of verwerk wat geraspte gember door je eten. Het zorgt ervoor dat je maag rustig blijft. Enjoy goodlife!

Wil je meer lezen over eten en drinken? Lees dan snel verder op ons lifestyle platform voor mannen, mensgoodlife.