welke-pannenset-heb-je-nodig-in-jouw-keuken
welke-pannenset-heb-je-nodig-in-jouw-keuken

Welke pannenset heb je nodig in jouw keuken?

Een goede pannenset is onmisbaar in iedere keuken. Elk type gerecht vraagt om een ander soort pan. Je hebt bijvoorbeeld een kookpan nodig bij het koken van soep of pasta. In een hapjes- of braadpan kun je gerechten maken die lang moeten sudderen op een lage temperatuur. In een wokpan kun je lekkere Aziatische gerechten maken. Ten slotte, kun je ook nog een pannenkoekenpan, grillpan of koekenpan kopen. Wees niet bang, je hoeft ze echt niet allemaal aan te schaffen. Het belangrijkste is natuurlijk dat jouw pannenset bestaat uit pannen die je zelf vaak nodig hebt voor je favoriete gerechten. Daarnaast is het van belang dat de pannen op jouw type warmtebron passen: gas, keramisch, op inductie, halogeen of elektrisch. Met een Sola pannenset zet jij de lekkerste gerechten op tafel!

De beste pannenset

Een pannenset moet natuurlijk van goede kwaliteit zijn. Allereerst is het materiaal bepalend voor hoe je in de pan kan koken en hoe je het moet onderhouden en schoonmaken. De meeste soorten pannen zijn gemaakt van gietijzer, aluminium of roestvrij staal. Het belangrijkste is dat het materiaal niet kromtrekt en dat er geen roest of vlekken in de pan kunnen ontstaan. Tip: een gietijzeren pan is wat duurder, maar gaat vaak levenslang mee en is daarom erg duurzaam.

Daarnaast zorgt een goede pan ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld tijdens het koken. Ook moet een pan goede handvaten hebben, zodat hij goed te verplaatsen is. Investeer in je pannenset als je wilt dat je pannen lang mee gaan.

Je pannen onderhouden

Je wilt natuurlijk dat je zo lang mogelijk plezier hebt van jouw pannenset. Daarom is het belangrijk dat je de pannen goed onderhoudt. Zet ze daarom niet in de vaatwasser. Maak ze daarentegen schoon met de zachte kant van een spons. Zorg er ook voor dat je niet met scherpe voorwerpen in de pan gaat snijden of prikken. Op deze manier beschadig je namelijk de bodem van de pan en hierdoor komt de teflonlaag los te zitten. Het binnenkrijgen van teflon is schadelijk voor onze gezondheid. Bovendien verliest de pan z’n functie, omdat je eten vervolgens snel aanbrandt. Dit kan kankerverwekkende stoffen veroorzaken. Gebruik dus ook houten- of rubberen spatels in plaats van staal of ijzer. Tip: zet na gebruik een klein beetje water in de pan en zet het terug op de gebruikte pit. Hierdoor koeken de resten niet aan in de pan.

Goed onderhoud verlengt de levensduur van je pan. Behandel hem dus met liefde en bak erop los. Enjoy goodlife!

Wil jij meer lezen over eten en gezondheid? Lees verder op het online lifestyle platform voor mannen: Mensgoodlife!