zo-word-jij-komend-seizoen-een-barbecue-meester
zo-word-jij-komend-seizoen-een-barbecue-meester

Zo word jij komend seizoen een barbecue meester

Het barbecue seizoen staat weer in de startblokken! Lekker weer, een goed stuk vlees en koude drankjes maken het compleet. Goed kunnen barbecueën is alleen niet direct voor iedereen weggelegd. Maar wees niet bang, iedereen kan het leren. Er zijn simpelweg een aantal BBQ-valkuilen waarvoor je moet opletten. Met deze tips en tricks kun jij komend seizoen de blits maken als grillmaster.

Tip 1: Kies een barbecue die past bij jou

Er zijn veel verschillende soorten barbecues. Het is belangrijk dat je je allereerst verdiept in welke barbecue past bij jou en jouw situatie. Houd je bijvoorbeeld van de traditionele rokerige smaak? Kies dan een houtskool of keramische barbecue. Bijvoorbeeld de keramische kamado. Deze kan zeer goed de hitte reguleren en vasthouden, waardoor je kolen op goede temperatuur blijven. Geen zin om te wachten tot kolen op temperatuur zijn? Dan is een gas barbecue misschien iets voor jou. Wil je juist wel de tijd nemen? Op een smoker bereid je je vlees gedurende lange tijd op een constante temperatuur.

Heb je het het liefst zo min mogelijk rook tijdens het bakken? Bijvoorbeeld omdat je een klein balkon hebt, of in de stad woont? Dan is de elektrische barbecue de beste en veiligste keus.

Tip 2: Houd de juiste temperatuur aan

Laat allereerst je vlees op temperatuur komen. Start nooit met het bakken van vlees dat nog niet helemaal ontdooid is, want dan brandt het snel aan. Bak je met kolen? Gooi het vlees er dan pas op zodra de kolen of brikketten wit/grijs zijn. Vervolgens bak je het vlees volgens de juiste bereidingstijd. Langzaam en rustig is vaak beter dan snel en heet (op het bakken van biefstuk na). Laat de klep van de bbq z’n werk doen. Door deze te vaak open en dicht te doen, laat je de temperatuur zakken en is deze niet meer constant.

Tip 3: Kwaliteit boven kwantiteit

Een van de grootste valkuilen is het kopen van een supermarkt pakket met veel soorten vlees met allemaal andere bereidingsinstructies. Je kunt het best kiezen voor een kwalitatief goed stuk vlees van de slager. Hierdoor houd je focus en maak je het jezelf makkelijker. Hetzelfde geldt voor de sauzen. Ga voor een of twee eigengemaakte sauzen, bijvoorbeeld knoflook-, cocktail of barbecuesaus. Supermarkt sauzen bevatten vaak veel suikers, welke de kwaliteit van je vlees niet ten goede komen.

Enjoy your bbq & enjoy goodlife!

Wil je meer lezen over eten en drinken? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.

Foto: Dee Dave via Pexels