zo-wordt-iedere-barbecue-een-feest
Tookapic

Zo wordt iedere barbecue een feest

Het is nu nog koud en somber buiten, maar voor je het weet staat de zomer alweer voor de deur. Heb jij ook al zin in het zonnetje en de oplopende temperaturen? Wij in ieder geval wel! Onder het mom “goed voorbereid het voorjaar in” delen we je hierbij alvast de tips voor een heerlijk barbecue-festijn. Smakelijk eten!

[divider]Zo wordt iedere barbecue een feest[/divider]

Marineren kun je leren

Houd je van vlees en ben jij dol op barbecueën, maar vind je marineren een beetje lastig? Wees niet getreurd. Marineren lijkt misschien lastig, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Zoek wat rond op het internet en vraag bij vrienden naar hun favoriete marinade. Vaak kan je een marinade gewoon los kopen in de supermarkt of maak je er zelf een met behulp van een barbecue recept op het internet.

Tip: Wrijf de marinade even in het vlees en laat het een tijdje rusten zodat het optimaal intrekt. Hierna is je gerecht klaar om te braden! Hoe lang dit moet hangt af van je ingrediënten:

  • Kip en varkensvlees: 3 uur
  • Rund en lam: 5 uur
  • Vis: 1 uur (hele vis met huid 2 uur)
  • Groenten: 1 uur

De barbecue voor iedereen

De grootste fout die je kunt maken? Geen geduld hebben. Voor veel mensen is geduld een lastige zaak. Ze steken snel het vuur aan en gooien het vlees veel te snel op de barbecue. Als je goed wilt barbecueën moet je wachten tot de kolen grijs van kleur zijn. Dit kan soms wel een half uur duren. EEN HALF UUR? Ja, helaas! Maar hiermee heb je genoeg tijd om nog even een paar biertjes uit te delen aan je familie en vrienden. Een andere grote fout die vaak gemaakt wordt is dat het vlees naast de barbecue wordt bewaard. Dit ziet er natuurlijk leuk uit en is handig voor de wat “luiere” onder ons. Maar let hier wel echt mee op want je loopt hiermee de kans dat je diarree krijgt. Bewaar het vlees gewoon in de ijskast tot het moment dat je gaat barbecueën.

Voor de beste barbecue ervaring, is een praktische barbecue natuurlijk onmisbaar. Heerlijk grillen doe je bijvoorbeeld met de allernieuwste Primo Grills. Met zijn speciale ovale vorm is het een echte eyecatcher voor in je achtertuin of een restaurant. Ook zorgen Primo Grills ervoor dat je extra veel ruimte hebt om te grillen. Kortom precies dat wat je nodig hebt voor een geweldig barbecue feest!

Gadgets

Mannen zijn natuurlijk gek op gadgets. Wat voor handige tools zijn bij een barbecue onmisbaar? Ten eerste heb je natuurlijk een goede tang, een mes en een lekker grote snijplank nodig. Ook handig is een “vuurmaker”. Dit is een koker waar je de kolen in kunt aansteken. Als ze dan eenmaal gloeien, kun je kolen makkelijk verspreiden en kan het braden beginnen! Op zoek naar praktische gadgets? Neem eens een kijkje bij de barbecue winkel The Fire Station.

Tip: Leg na het barbecueën het rooster in het gras. De volgende dag is het meeste vuil al losgeweekt door de dauw. Hierdoor is het makkelijk schoonmaken en ben je sneller klaar voor het volgende barbecue feest.

Heb jij ook al honger gekregen? Smakelijk eten, enjoy goodlife!

Lees meer food voor mannen nieuws op lifestyle platform mensgoodlife.