Pomade, wax of gel
H&M

Pomade, wax of gel

Het is een feit dat mannen steeds meer hun hard verdiende geld uitgeven aan “mannelijke cosmetica”. Voor de meeste mannen gaat het stiekem naar styling producten voor het haar, want niemand houdt natuurlijk van een bad-hair day. Maar welk styling product is het meest geschikt voor jouw look? Pomade, wax of gel? Ontdek snel onze top 3 populairste haarstylingproducten.

Pomade

Gel en wax zijn de bekendste styling producten. De barbierstyle is heel erg populair op dit moment en daar hoort ook echt de pomade bij. Pomade is op dit moment dus ook het meest populaire stylingsproduct voor mannen. De pomade komt in twee soorten: 1) op basis van water en 2) op basis van petroleum (oorspronkelijke formule). Pomade is een olie- en wasachtige substantie. In tegenstelling tot haarlak en gel droogt pomade niet op. Veel pomade’s zijn gemaakt op waterbasis, zodat je het makkelijk kunt uitwassen. Pomade is vooral bekend vanuit de jaren ‘50 en ‘60, toen de meeste mannen met een ‘slick’ kapsel rondliepen met een glanzende look.

Pluspunten:
+ Mogelijkheid om te hervormen
+ Glanzende haren gedurende hele dag
+ Creëert een traditionele old skool look zoals de pompadour

Wax

Wax creëert een heel ander look dan pomade en gel. Het is veelzijdig, van out-of-bed tot beachlook. Het kan zowel glanzend als een mat-look geven. Echter heeft het niet de glans-look die gel of pomade heeft. Vaak is wax stug van structuur en soms heb je juist stugheid nodig voor haar dat in extreme richtingen groeit. Wax heeft over het algemeen een stevige hold en is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en voor verschillende haartypen. Dik, dun, kort of middellang. Daarom is dit een populair product bij mannen. Wax is ook geschikt om je haar de gedurende dag te hervormen, ideaal voor een snelle switch tussen werk en privé. Een perfect combinatie met een gladde look na het scheren.

Pluspunten:
+ Mogelijkheid om te hervormen
+ Verkrijgbaar voor verschillende type haar

Minpunten:
– Lastiger om uit te wassen
– Haar moet goed droog zijn voor maximale prestatie

Gel

Gel is een klassiek product. Het is een puddingachtig substantie die heel sterk kan zijn maar ook heel erg glad is in tegenstelling tot wax en pomade. Hierdoor is het moeilijker om haar dat in extreme richtingen groeit te controleren. Echter wanneer gel opdroogt is het extreem sterk en blijft het goed zitten. De regel is, hoe dunner het haar, hoe lager de hold factor. Alhoewel het vaak beter is voor dun haar om wax te gebruiken. Door veel gel te gebruiken kijk je sneller op de hoofdhuid, dit komt omdat het alle haren aan elkaar vast plakt. Voornamelijk in de jaren 80 en 90 gebruikte veel mannen gel met wet-look als populair kapsel.

Pluspunten:
+ Ideaal voor maximale hold
+ Handig voor stevige stekels, spikes en wet-look
+ Makkelijk uit te wassen

Minpunten:
– Droogt sneller uit dan pomade
– Laat witte vlokjes achter bij uitdroging
– Niet hervormbaar

Conclusie, pomade wax of gel

Het beste kun je jouw styling product opbrengen met handdoek droog haar. Echter bij wax is het beter om droog haar te hebben. Onthoud: Hoe vochtiger het haar, hoe meer glans je hebt, met minder stevigheid als gevolg. Andersom, hoe droger het haar, hoe matter en steviger je haar is. Weet jij al of je pomade wax of gel neemt?

Bekijk hieronder de beste haarstylingproducten die professionele kappers ook gebruiken.