tot-in-de-puntjes-verzorgd-met-de-beste-kappersscharen-voor-hem-en-haar
tot-in-de-puntjes-verzorgd-met-de-beste-kappersscharen-voor-hem-en-haar

Tot in de puntjes verzorgd met de beste kappersscharen voor hem en haar

Een goede kappersschaar is onmisbaar voor elke kapper. Kappers gebruiken deze tool de hele dag door en dus moet de kwaliteit uitstekend zijn. Maar er zijn zoveel keuzes op de markt! Welke schaar past bij welk haartype? En wat is het verschil tussen een knipschaar, coupeschaar en effileerschaar? In deze blog lees je alles over de verschillende soorten kappersscharen.

Knipscharen: Kappersscharen voor knippen, inknippen en slicen

De knipschaar is de meest gebruikte schaar in elke kapperszaak. Deze schaar is ideaal voor het knippen van recht haar en het creëren van een rechte boblijn. Dankzij de rechte messen kun je snel en gemakkelijk een hele lokken knippen, zonder dat het haar wegglijdt. Onmisbaar dus! Of je nu op zoek bent naar een schaar voor eigen gebruik, of voor in de salon; een knipschaar kan in je collectie niet ontbreken.

Coupeschaar: de schaar voor volume en textuur

Een coupeschaar wordt ook wel de ‘takkenschaar’ genoemd. Deze schaar heeft een gekartelde rand, zoals een zaag, waardoor er zachte, subtiele lijnen worden gecreëerd in het haar. Een coupeschaar is ideaal om het haar in te korten en om volume en textuur toe te voegen zonder de lengte te veranderen. Deze schaar kan zowel op droog als op nat haar worden gebruikt.

Effileerschaar voor uitdunnen

De effileerschaar wordt gebruikt om het haar dunner te maken en om een zachtere textuur aan het haar te geven. Deze schaar heeft getande rand waarbij de grootte van de tanden verschillen. Effileren is ideaal voor mensen met dik of zwaar haar. Het haar kan hiermee namelijk makkelijk worden uitgedund en het effileren voegt diepte toe in het haar. Let met het effileren wel goed op! Haar kan hiermee ook beschadigd raken.

Wil je ook tot in de puntjes verzorgd worden met de beste kappersscharen voor hem en haar? Ga voor een zelfverzekerde look, goede tools én natuurlijk een goed leven!

Enjoy the goodlife!

Ontdek meer tools voor mannen op lifestyle mannenblog mensgoodlife.