de-positieve-effecten-van-een-sauna-op-je-lichaam
de-positieve-effecten-van-een-sauna-op-je-lichaam

De positieve effecten van een sauna op je lichaam

Veel mensen kijken uit naar het moment waarop ze weer naar de sauna kunnen! De een gebruikt de sauna in de sportschool, de ander bezoekt een wellness centrum in de buurt. Zo zijn de effecten van een sauna bezoeken zeer positief. Wist je dat een bezoek aan de sauna niet alleen ontzettend fijn is? Het heeft ook een positief effect op je weerstand. In dit artikel lees je meer over de gezondheidsvoordelen van het bezoeken van de sauna.

Tip: overweeg eens een sauna in je eigen tuin of woning te plaatsen! Er zijn verschillende tuinwinkels waar betaalbare sauna’s worden aangeboden. Combineer de sauna met een buitendouche, om zo je eigen wellness centrum te creëren. Wie wil er nou geen sauna in de tuin hebben?

Bezoek aan de sauna werkt ontspannend

Een van de belangrijkste voordelen van een bezoek aan de sauna, is het feit dat de sauna je laat ontspannen. Ontspanning is belangrijk om ons lichaam te kunnen laten herstellen. Door te ontspannen slaap je beter en dieper. Tijdens je slaap herstelt je lichaam, waardoor je met een fris en energiek gevoel aan de nieuwe dag kunt beginnen. Tevens helpt voldoende slaap de kans op bijvoorbeeld een burn-out of zelfs depressie te verkleinen.

Verbetering van het immuunsysteem

Een bezoek aan de sauna laat je lichaam ontspannen en de bloedsomloop stimuleren. Dit verklaart waarom veel sporters na een intensieve training in de sauna zitten. Schadelijke deeltjes zijn makkelijker afgevoerd uit je lichaam en je hebt minder snel last van spierpijn. Dit zorgt er weer voor dat je eerder aan een volgende training kunt beginnen.

Productie van antistoffen

Je lichaam maakt na een bezoek aan een sauna antistoffen aan. Dat gebeurt ten gevolge van het verschil tussen de warmte in de sauna en de kou daarbuiten. Het is juist om deze reden belangrijk om na een bezoek aan de sauna een koud bad of een koude douche te nemen. Het aanmaken van antistoffen versterkt onze weerstand en maakt dat we minder snel ziek zullen worden.

Reinigen van de huid door te zweten

In de sauna kun je er niet aan ontkomen: je zal behoorlijk zweten! Het zweten is ontzettend gezond, daar het de poriën van de huid opent en bloedvaten zich verwijden. Je weet dat de bloedsomloop verbetert na een bezoek aan de sauna. Maar wist je ook dat je makkelijker vuil afvoert door openstaande poriën? Je huid zal hierdoor schoner zijn! Vergelijk het met het gebruik van een scrub, waarmee eveneens geprobeerd wordt om de poriën in de huid te openen.

Naast het feit dat het zweten ertoe leidt dat de huid zichzelf reinigt, heeft de sauna ook een positieve invloed op de beschermlaag van je huid. De beschermlaag zal versterkt worden, waardoor je huid minder snel wordt aangetast. Soms wordt gezegd dat de sauna helpt af te vallen. Dit is echter niet het geval! Een sauna laat je zweten, maar het zweten zorgt niet direct voor een afname in gewicht.

Breekt het zweet al bij jou uit? Mooi, dan heb jij een gezond lichaam, enjoy goodlife!

Ga voor een gezond lichaam en blijf lifestyle blog mensgoodlife volgen.