valentijnsdag-couple-work-out-van-remy-bonjasky

Valentijnsdag couple work-out van Remy Bonjasky

Valentijnsdag staat weer voor de deur; de dag waarop je je lover extra aandacht geeft met een cadeautje, bosje bloemen of een lief kaartje. Laten we het dit jaar even anders aanpakken en naast deze lieve gebaren nog een couple work-out toevoegen die je gemakkelijk vanuit huis doet. Mega gezond en gezellig, winning!

Wij vroegen aan Remy Bonjasky, voormalig K1- kampioen en oprichter van de Bonjasky Academy, om zijn favoriete duo-oefeningen met ons te delen. “Ik sport samen met mijn partner Renate. Op deze manier kunnen we elkaar blijven pushen en stimuleren om het beste uit onszelf te halen. Er zijn altijd wel momenten dat de een minder gemotiveerd is dan de ander. Op dit soort momenten is het extra fijn om een maatje te hebben, want naast het feit dat je partner je motiveert om te sporten, hebben jullie deze afspraak met elkaar staan.”, aldus Remy.

Reach-and-touch plank

We beginnen de work-out met een favoriet van velen; planken! Met deze oefening train je bijna je hele lichaam mits je hem goed uitvoert. Het is van belang dat er een rechte plank positie wordt aangehouden recht tegenover elkaar. Houd je elleboog gedurende de plank goed onder je schouders. Laat je buikspieren, bilspieren en hamstrings het werk doen. En nu het leuke van de oefening: geef elkaar tijdens de plank een high-five. Doe dit 15 keer achter elkaar.

Split Lunge

Om de benen even goed aan te pakken gaan we verder met de welbekend lunge. Om de oefening, soort van, een romantische twist te geven ga je tegenover elkaar staan en houd je elkaars arm vast. Buig daarna je benen in een rustig tempo in de lunge positie. Houd deze positie circa 10 sec vast. Doe dit 10 keer en wissel vervolgens van been.

Jump Over

Bij deze oefening moet het vertrouwen hoog liggen in de relatie; de bedoeling van deze oefening is dat jullie, ja ja, over elkaar heen springen! De een gaat in weer in de plank positie. De ander begint in een squad positie; lichte spreidstand, rug recht en benen in een hoek van 90 graden. Het is nu de bedoeling dat degen in de squad positie explosief, zijwaarts over de anders heen springt. Het is de bedoeling dat je gecontroleerd en rusting door je knieën zakt. Wanneer dit in totaal 10 keer is gedaan mogen jullie wisselen!

Throwing Leg Raises

Deze oefening is een topper voor je onderbuikspieren. Een van jullie gaat op de grond liggen met de voeten bij elkaar. De ander staat met de voeten aan de zijkanten van het hoofd. Degene die ligt pakt de benen van de partner vast net boven de enkels. Nu kan de oefening beginnen: de partner die de oefening uitvoert heft gecontroleerd de benen op en naar beneden. Let op: er moet kracht en stabiliteit gebruikt worden om te voorkomen dat de benen de grond raken.

We wish you a Happy & Healthy Valentines Day, enjoy goodlife!

Ontdek meer mannenliefde op mensgoodlife, jouw lifestyle nieuws platform.

Foto: vovan gord via canva