de-lichttherapie-bril-van-propeaq-geeft-je-meer-energie-en-verbeterd-de-nachtrust
de-lichttherapie-bril-van-propeaq-geeft-je-meer-energie-en-verbeterd-de-nachtrust

De lichttherapie bril van Propeaq geeft je meer energie en verbetert de nachtrust

De mensachtigen (van gorilla’s, chimpansees en enkele uitgestorven groepen tot de mensen) lopen al 2 miljoen jaar op aarde. De moderne mens zelf bestaat al zo’n 200.000 jaar waarvan zij pas 300 jaar blootgesteld worden aan kunstlicht. Wij mensen hebben een complex lichaam dat zich vanzelf aanpast aan onder andere de omgeving. Dit kan soms leiden tot een verstoord dag- en nachtritme. Lichttherapie helpt!

Het menselijk lichaam

Het menselijk lichaam heeft een bepaald dag- en nachtritme. ’s Ochtends worden alle interne systemen opgestart en zijn we klaar om de dag te beginnen en in de avond beginnen we weer moe te worden en schakelen dezelfde interne systemen over op de nachtstand. Dit ritme wordt bepaald door de blauwe tinten van het ochtendlicht en de rode tinten van de avond. 

Wanneer we afwijken van het “normaal”… Het dag- en nachtritme van de mens kan door allerlei omstandigheden verstoord worden. Zo heb je misschien wel een job waarbij je ’s nachts wakker dient te blijven, reis je door meerdere tijdzones heen of heb je simpelweg gewoon een onregelmatig bestaan. In zulke gevallen kun je merken dat je lichaam dit niet altijd even prettig vindt en “tegensputtert”. Onze biologische klok heeft het zo nu en dan zwaar met de snelle maatschappelijke en technologische evolutie van ons bestaan. En wat dan….?

…Lichttherapie!

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het lichaam energie krijgt van het juiste blauwe licht. Met de Propeaq lichtbril kun je het blauwe (ochtend) licht en het rode (avond) licht zelf reguleren. Energie nodig? De blauwe glazen doseren het beschikbare zonlicht en wanneer de zon niet schijnt, geven actieve leds in de bril het lichaam wat extra energie. Of toch juist rust en een goede nachtrust nodig? Klik de rode glazen in de bril en de energietoevoer van blauw licht wordt geblokkeerd. Zo maakt je lichaam vanzelf meer melatonine aan en zul je slapen als een roosje…

De Propeaq lichtbril

Met deze lichtbril reguleer je dus jouw dag- en nachtritme en zorg je voor een fijne balans. Per 24 uur is het vaak voldoende om eenmalig 30  minuten blauw licht “toe te dienen”. Je hoeft de lichtbril dus niet langdurig aan één stuk te dragen. Ook wanneer je al een bril draagt, kun je met behulp van een klipbrilletje genieten van deze lichttherapie. De Propeaq lichtbril is daarnaast zelfs op sterkte te verkrijgen!

Houd je dag- en nachtritme in balans met lichttherapie, enjoy goodlife!

Vind meer gadgets op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.