verrijk-je-tuin-met-deze-bijzondere-bomen
verrijk-je-tuin-met-deze-bijzondere-bomen

Verrijk je tuin met deze bijzondere bomen

Een schaduwplekje creëeren in jouw tuin of balkon? Of wil je gewoon genieten van een oase van groen? Bomen zijn niet alleen erg mooi, ze zijn ook nog eens goed voor natuur en milieu. Bomen zuiveren de lucht doordat ze viezigheden in de lucht opvangen en vasthouden. Daarnaast komt er veel zuurstof vrij door een boom. Reden genoeg om eens bij Bomenkopen.nl te kijken voor jouw pareltje. Iedere boom heeft een ander effect op jouw tuin. Kies daarom goed welke boom past bij jouw wensen.

Welke boom past bij jouw tuin of balkon?

Leiboom

Leibomen zijn prachtige, platte bomen voor in jouw tuin. Wil jij net wat meer privacy? Door de horizontale takken van de leiboom kun jij net wat meer genieten van je privacy. De leiboom doet z’n naam waar, want je kan deze boom letterlijk een richting op ‘leiden’. Kies allereerst de beste takken eruit. Voor het leiden heb je een constructie nodig van palen en binddraad. Tip: gebruik nooit ijzerdraad. Ten slotte snoei je de overige takken weg.

Bloesembomen

Een bloesemboom is kleurrijk, en je hebt ze in veel soorten en maten, bijvoorbeeld de Japanse kers, Perzische slaapboom en Magnolia boom. Wil jij een bloesemboom in je tuin? Let er dan goed op wanneer ze in bloei staan. De Magnolia en Japanse kers staan al vroeg in het seizoen in bloei. Hoe zonniger de plek, hoe mooier de boom zal kleuren. Zet je plant ook zoveel mogelijk uit de wind. Anders waait de bloesem eerder uit.

Bolbomen

Heb jij een kleine tuin of balkon? Dan kan de bolboom misschien wel jouw tuin verrijken. Er is een ruime keuze uit allerlei verschillende bolbomen. Bijvoorbeeld bolacacia, boleik of plataan en nog véél meer. Heb je een grotere tuin? Dan kun je natuurlijk ook gewoon meerdere bolbomen bij elkaar plaatsen. Door de bolboom te snoeien blijft de bol in een mooie vorm. Je kunt deze bomen in de grond planten, maar in een pot doen ze het ook prima.

Plant een boom en deel zuurstof met de wereld om jou heen, enjoy goodlife!

Wil je meer lezen over tuinen en tuingereedschap? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!