Tuingereedschap wat bij jou niet mag ontbreken

Ben jij ook zo fan van jouw tuin? Dan zorg je er vast goed voor. Voor elke maand van het jaar zijn er klusjes te doen. En bij elk klusje hoort natuurlijk het nodige gereedschap. Waar je in de zomer niet zonder een gieter kan, ben je in de herfst gedoemd zonder bladblazer. Wat zijn de basics in de wereld van tuingereedschap?

#1 Een gieter

Op zoek naar de essentials voor in je tuin? Dan begin je bij de gieter. Zeker in de zomer is dit gereedschap niet te missen. Besprenkel je struiken met wat extra water, of begiet je kersverse bezaaiingen.

#2 De snoeischaar

Om je plante gezond te houden kan een snoeischaar zeker niet missen. Zorg er altijd voor dat je snoeischaar scherp is, zodat je de wond van de plant zo glad mogelijk houdt. 

Tip: Snoeien doe je het beste schuin en iets boven de knop. Ook is het belangrijk om te weten, dat je nooit moet snoeien, als het vriest. Dat veroorzaakt namelijk schade aan de plant en dat voorkomen we natuurlijk graag.

#3 Een tuinhark

De tuinhark is misschien wel het meest ondergewaardeerde tuingereedschap. Met een hark fijn verwijder je gemakkelijk bladeren op je oprit of in je tuin. Zeker in de herfst dus een basis tool.

#4 Hakbijl

De hakbijl is vaak niet het eerste waar je aan denk, maar is zeker een van de basis producten voor je tuin-werk. Niet alleen onmisbaar bij het hakken en het maken van aanmaakhout in de tuin, maar ook handig bij kleine bouwprojecten rondom het huis.

#5 Handschoenen

Een andere must-have voor de tuinier? Natuurlijk de tuinhandschoenen. Bescherm je handen tegen snijden, prikjes of stekels. Ideaal natuurlijk voor het wieden van onkruid of het snoeien van rozen.

Is jouw tuin ook al winterklaar? Ontdek het met mannenblog mensgoodlife.