huur-in-het-voorjaar-een-sloep-en-vaar-er-op-uit
huur-in-het-voorjaar-een-sloep-en-vaar-er-op-uit

Huur in het voorjaar een sloep en vaar er op uit

De temperaturen worden aangenamer en je krijgt steeds meer zin om lekker naar buiten te gaan. Dit is hét moment om je eigen boot te huren en erop uit te varen! Voel je vrij op het water in bijvoorbeeld de grachten van Amsterdam, de Biesbosch of op de Vinkeveense plassen. Heb je helemaal geen ervaring op het water en met een boot? Een sloep huren kan iedereen! Deze zijn gemakkelijk te besturen… een kind kan de was doen! 

Een kleine, open motorboot: de sloep

Onder de verschillende motorboten die bestaan, valt onder andere de sloep. Deze kleine, open motorboot kan ofwel aangedreven worden op brandstof ofwel elektrisch. Zo’n sloep is in Nederland ontzettend populair. Ze zijn gemakkelijk te besturen en je kunt ze op verschillende plekken vinden. Of je nu liever alleen de rust op het water op wil zoeken of juist met vrienden of familie meer op zoek bent naar gezelligheid. Met een sloep zit je in beide situaties meer dan goed.

Maar… een vaarbewijs nodig?

Wanneer je voor een dag een boot gaat huren zit je natuurlijk niet te wachten op gedoe met vaarbewijzen. Heb je geen ervaring op het water? Huur dan een sloep en je zit altijd goed! In Nederland geldt namelijk dat je geen vaarbewijs nodig hebt voor boten kleiner dan 15 meter, die langzamer varen dan 20 km per uur. Alle sloepen in Nederland vallen binnen deze limieten! Nog nooit eerder gevaren? Geen zorgen! De booteigenaar zal je bij aanvang de nodige tips en tricks meegeven waardoor je vol vertrouwen het water op kan gaan!

Varen op de mooiste plekken

Wanneer we een boot huren kunnen we volop genieten van de omgeving, de wind op onze gezichten, de natuurgeluiden en natuurlijk het gezelschap. Zeker op de warmere zomerdagen is het huren van een boot een goed idee. Vergeet ook zeker niet om wat snacks en wat drinken mee te nemen voor onderweg. Dat heerlijke broodje smaakt minstens drie keer zo lekker op het water! Op verschillende plekken in Nederland vind je de mooiste vaarroutes. Of je nu liever door de Amsterdamse grachten vaart of juist door rustige natuurgebieden, met je eigen boot kun je een heerlijke dag doorbrengen op het water.

Geniet van je vrijheid op het water en huur een sloep, enjoy goodlife!

Vind meer ontspanning op het lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.