waar-moet-je-op-letten-bij-het-aanschaffen-van-een-rib-boot
waar-moet-je-op-letten-bij-het-aanschaffen-van-een-rib-boot

Let hier op bij de aanschaf van een RIB boot

Wanneer we tijd doorbrengen op het water krijgen we al snel een rustig en ontspannen gevoel. Ideaal voor lichaam en geest. Een boot aanschaffen is dan ook nog niet zo’n gek idee! Wat dacht je van een RIB (Rigid Inflatable Boat) boot? Zo’n rubberen boot met een stevige romp is eigenlijk een combinatie van een conventionele boot en een rubberen variant. Heb je de goede RIB gevonden? Dan zal het je aan niets ontbreken. Deze snelle, stevige, duurzame en wendbare boot is een prachtige investering! Houd bij de aanschaf de volgende 4 zaken in gedachten:

#1 Het formaat

Wil je voornamelijk alleen of met z’n tweeën varen in de RIB boot? Dan is een grote boot overbodig en kun je het beste kijken tussen de compacte modellen met een of twee zitplaatsen. Ben je daarentegen een echt gezelligheidsdier en heb je eigenlijk altijd een aantal mensen om je heen (zo ook op de boot)? Dan is het van belang dat je genoeg ruimte op de boot hebt om al deze mensen een plaats te kunnen geven. Bedenk van te voren goed hoeveel zitplaatsen je nodig hebt of nodig gaat hebben. Zo kom je uiteindelijk bij de boot met de juiste afmetingen en het juiste formaat.

#2 Het doel

Dan moet je jezelf afvragen hoe je de boot zult gaan gebruiken. De manier waarop je de boot zult gebruiken, bepaalt wat voor RIB het beste bij je past. Denk bijvoorbeeld aan de vele verschillende soorten motoren. Een economische motor past bij de pleziervaarder die voornamelijk op binnenwateren vaart. De veeleisende vaarder verwacht veel van zijn boot en zal meer in de richting van een motor met hoog vermogen zoeken. De watersporter zal dan weer een motor nodig hebben die voldoende vermogen heeft.

#3 Een overkapping?

Wil je een boot aanschaffen voor die warme zomerdagen waarbij je ook lekker in het water springt? Dan denk je niet gauw aan een overkapping op de boot. Wil je echter toch wat beschutting van die hete zon? Of maak je veel tochten in wisselende weersomstandigheden? Dan is een overkapping op je boot veel interessanter. 

#4 Alles erop en eraan?

Denk voor de aanschaf goed na of alles wat je nodig hebt (of denkt te hebben) aanwezig is op de boot. Denk bijvoorbeeld na over zaken als een boorddouche, een toilet, stuurbekrachtiging voor extra vaargenot, een koelkast, vaste tafels en een radio.

Ben je bewust van de mogelijkheden van een RIB boot en vis niet naast de boot, enjoy goodlife!

Vind meer ontspanning op mensgoodlife, het lifestyle blog voor mannen.