Je hoofd leegmaken met onderstaande tips
Je hoofd leegmaken met onderstaande tips

Je hoofd leegmaken met onderstaande tips

Je hebt de volgende situatie misschien wel eens meegemaakt. Je hebt een drukke dag gehad op het werk en dan ben je eindelijk vrij en dan kun je je nergens op concentreren. Het enige wat je kan, is vooruit staren. Je hoofd is dan vol en er kan even niks meer bij. 

Meestal komt het wel goed na een uurtje ontspannen, maar er zijn echter ook veel mensen die heel vaak te maken hebben met een vol hoofd. Wanneer dat het geval is, dan is het verstandig om iets te veranderen in je leven, want op die manier verlies je veel levensplezier en dat is zonde want je leeft maar één keer. 

Zorg voor vaste rituelen in je leven

Het klinkt misschien een beetje saai, want een onvoorspelbaar leven is natuurlijk aantrekkelijk, maar toch is het relevant om een ritme te hebben. Met bepaalde rituelen in je leven, zorg je namelijk voor meer rust in je leven. 

Maar wat wordt er dan precies met rituelen bedoeld? Welnu, dan hebben we het over vaste tijdstippen waarop je iets doet. Denk bijvoorbeeld aan eten, sporten en opstaan op een specifiek moment van de dag. Vind je het lastig om een ritme op te bouwen of wil je er meer over weten? Kijk dan eens op onderonsje.nl.

Maak minder gebruik van smartphones

Uit vele onderzoeken is al gebleken dat het langdurig gebruikmaken van een smartphone niet goed voor je brein is. Dit geldt sowieso voor kinderen, maar natuurlijk ook voor volwassenen. Tegenwoordig hebben de populairste websites en apps ook allemaal algoritmes die zo zijn ingericht dat je constant wilt blijven doorkijken. 

Je krijgt dus voortdurend een stroom van informatie, beelden en berichtjes naar je brein getorpedeerd en het is dan ook logisch dat je een vol hoofd krijgt. Sommige mensen denken dat ze ontspannen wanneer ze met de smartphone bezig zijn, maar dat is dus niet het geval.

Ontspanningsoefeningen doen

Neem dagelijks ook even de tijd om ontspanningsoefeningen te doen. Op internet kun je gewoon gratis filmpjes van experts kijken die je meenemen en je laten zien hoe je ademhalingstechnieken kunt doen en hoe bepaalde bewegingen bijdragen aan meer rust. Ontspanningsoefeningen brengen vele voordelen met zich mee. In de eerste plaats val je gemakkelijker in slaap wanneer je ontspanningsoefeningen doet.

Ook wordt je rustiger in je hoofd en je wordt minder snel angstig. Uiteindelijk zit je dan lekkerder in je vel en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste op deze hele wereld. 

Weinig of geen alcohol drinken

In onze Westerse wereld is alcohol helemaal genormaliseerd en veel mensen drinken relatief veel drank. Het is ook wel enigszins te begrijpen, want van een lekker drankje word je ontspannen en veel mensen zijn daarna ook vrolijker. Maar uiteindelijk komt de man met de hamer en krijg je juist meer stress door drank. Dus drinken is geen duurzame oplossing voor een stressvrij leven.

Ontdek meer psychologische tips voor mannen op lifestyle community mensgoodlife.