met-online-therapie-is-je-hulp-altijd-dichtbij
met-online-therapie-is-je-hulp-altijd-dichtbij

Met online therapie is je hulp altijd dichtbij

Sinds het begin van 2020 staat de wereld helemaal op zijn kop. De tijd waarbij we bij het woord ” Corona” nog dachten aan een koud zomers biertje is verleden tijd. Duidelijk is dat we in 2020, nog meer dan andere jaren, ongezonder zijn gaan leven. Onzekerheid maakt ons kwetsbaar en daar kan Online therapie een goede oplossing voor zijn. Angstig, eetproblemen, onzeker, negatieve gedachten of andere klachten? Kan deze behandeling jou ook helpen?

Hoe werkt online therapie?

Wanneer je niet helemaal lekker in je vel zit, of behoefte hebt aan een emotioneel gesprek kan het helpen om met een professional te praten. Een online therapie is vrijwel gelijk aan face-to-face behandelingen. Vanzelfsprekend vindt de therapie hierbij alleen plaats via een beeldscherm. Er wordt gekeken naar een behandeling op maat, waarbij de persoon en de klacht centraal staan.

Eerdere studies laten zien dat online therapie net zo doeltreffend is als traditionelere gespreksvormen voor vrijwel alle psychische aandoeningen. Veel cliënten lijken de online gesprekken juist prettig te vinden.

Maak kennis met Mindler care

Therapie op jouw manier! Dat is de boodschap die wordt vertegenwoordigd bij Mindler. De Zweedse startup is sinds kort begonnen aan een uitbreiding in Nederland. waarbij er gefocust wordt op het toegankelijker maken van therapie. Door middel van een app kun je gemakkelijk online therapie krijgen van een van de gekwalificeerde Nederlandse Psychologen. Je kiest zelf een van de Psychologen en gaat binnen 6 dagen aan de slag.

Online therapie vs. face-to-face behandelingen

Ondanks dat het in het begin even wennen kan zijn om therapie te krijgen via een scherm, geven veel mensen aan dat het een veilig en vertrouwd gevoel geeft. Het is mogelijk om de behandeling in veel gevallen intensiever aan te pakken. Dat wil zeggen dat er meerdere keren per week een contactmoment is tussen de behandelaren en de cliënt. Een groot voordeel is dat je snel met je behandeling kunt starten en meerdere keren per week aan de slag gaat met je klachten. Deze flexibele vorm zorgt voor snelle en doelgerichte resultaten. Ook kan het bevorderlijk zijn om vanuit je eigen omgeving te werk te gaan. Dit helpt bij het krijgen van een comfortabel gevoel. Het maakt de drempel om hulp te vragen als het ware net iets lager.

Coaching op zijn tijd kan nooit kwaad, enjoy goodlife!

Lees meer gezondheid nieuws op lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.