lelo-soraya-wave-foto
lelo-soraya-wave-foto

Een eerlijke review over vibrators van een vrouw met ervaring

Halverwege de 19e eeuw zijn vibrators voor medische redenen op de markt gebracht om artsen te ontzien tijdens de behandeling van hysteria. Benieuwd naar dit fenomeen? Kijk dan de gelijknamige film. Inmiddels zijn we twee eeuwen verder en blijft iedere schoonmaakster uit de buurt van het nachtkastje. Is dat niet gek? Wij hebben een vrouwelijke blogger gevraagd om haar ervaring te delen met het ultieme genotsmiddel voor vrouwen: de vibrator. Om hiermee mannen inzage te geven in wat vrouwen beweegt. Met de feestdagen voor de deur, is dit misschien wel hét cadeau waar je dame op zit te wachten ;-).  

Wat je in dit artikel mag verwachten? Onze blogster zal je meenemen in haar persoonlijke ervaringen en het wonderbaarlijke ontstaan ervan. Ook zal ze adviseren wat je onder de kerstboom kan leggen voor je partner dit jaar. Een cadeautip: De Soraya Wave van LELO staat bovenaan in haar lijstje! Haar eerste advies is alvast: koop vibrators met een vliegtuigstand! En ook: test hem niet uit voor je hem cadeau geeft, want sommige vibrators zijn zo gevoelig dat ze lijken op een slagroomklopper. 

Je leest de rest van dit artikel vanuit de ”ik” vorm, het is tenslotte een persoonlijk verslag.

Haar ervaringen: ‘’met een hamerslag’’ 

Mijn vorige rabbit vibrator sloeg ik kapot met een hamer. True story.

Op een doordeweekse avond voor het slapen gaan had ik zin in wat vertier en pakte ik mijn vibrator van het nachtkastje. Gek genoeg begon hij al te trillen zonder dat ik de aan-knop aanraakte. Twee orgasmes verder begon ik zenuwachtig op alle knopjes te drukken.

Hij ging écht niet meer uit. Na een heleboel oplossingen de revue te laten passeren waarvan het 2e orgasme er één van was, wat klaarblijkelijk niet had geholpen, besloot ik dat de beste oplossing was om hem kapot te slaan. Ik kon hem immers moeilijk trillend met de post terug sturen.

Dit was uiteraard geen Lelo vibrator. Mijn oudste Lelo vibrator, de Lelo Gigi, stamt uit 2009 en deze loopt nog steeds als een zonnetje. Ik kreeg hem van mijn vriend destijds en god… alles veranderde daarna. In eens was ik in staat om klaar te komen tijdens de sex, ik was toen 25 jaar. Wellicht associeer ik Lelo met mijn allereerste en ontzettend positieve ervaring van het samen toys gebruiken in de slaapkamer, maar je hebt wel in de gaten dat ik Lelo hoog heb staan. Voor mij en de meeste kenners, de Jaguar onder de vibrators. 

Kapotte vibrators

Maar toen

Terug naar mijn dramatische ervaring. De op afstand bestuurbare WeVibe Nova, de vibrator die ik met een hamerslag kapot sloeg, staat ook hoog aangeschreven. Krachtige motor, ergonomisch design en bedienbaar via een app. Klonk als een perfect alternatief voor mijn vertrouwde Lelo’s. En inderdaad qua prestaties ging hij zeker gelijk op aan de Lelo. Ik gebruikte hem ook steevast een paar keer per week. Daarom was het kapot slaan serieus teleurstellend. Alsof mijn fijne auto, die na dik twee jaar rijden, al rijp was voor de sloop. Je hoort eigenlijk pas afscheid te nemen van die ouwe rammelaar na 300.000 kilometer op de teller. Met versleten banden & rook uit de motor in de hoop dat je nog 100 euro op de sloop krijgt.            

Handsfree genieten

Ook al was ik erg tevreden over mijn trouwe roze Nova, besloot ik om sowieso een Lelo vibrator aan te schaffen vanuit mijn eerdere positieve ervaringen. Lelo heeft een aantal rabbit vibrators maar mijn oog viel op de Lelo Soraya 2 en de Lelo Soraya Wave. Ik bekeek de product specs op de Lelo site, vergeleek her en der wat prijzen en las de reviews. Het viel me daarbij op dat in het algemeen de Soraya Wave lager stond aangeschreven qua kwaliteit-prijs verhouding. 

Dus het werd de ‘gewone’ Lelo Soraya 2 in zwart. Deze moest wel goed zijn, want hij had een award gewonnen! Weliswaar was het een design award, maar eigenlijk kijk ik als ik een award-winning fles wijn bij de AH koop ook nooit waarvoor die award is. Zal vast beter smaken.

Even wennen..

De Lelo Soraya 2, ik moest even wennen. Het was niet mijn trouwe Nova. Terugkomend op mijn beeldspraak weet iedereen dat je ook even moet wennen aan je nieuwe auto voordat je daar lekker met 50 kilometer per uur de bochten door glijd. Positief was onder andere dat ik verbaasd ben over de hele fijne en diepe trilling van de clitorisstimulator. Maar het mooiste van allemaal is dat ik handsfree kan ‘rijden’! Als ik even de vibrator los liet en mn bekken kantelde floepte hij er niet gelijk uit. Wat een fantastische extra dimensie bracht dit met zich mee!

Genadeloos 

Ik had aangegeven dat ik sceptisch was over de Lelo Soraya Wave (geloof mij, hier kwam snel verandering in). Dit was gebaseerd op een aantal reviews die ik had gelezen tijdens het koopproces van mijn gewone Soraya 2. Want wat kunnen reviews genadeloos zijn. Dames, wat verwacht je eigenlijk van een prestige toy vanaf €150,- ? Dat je bij de simpelste beweging je lichaam voelt golven, spanning voelt opbouwen en in duizend stukjes uit een valt? Zoals E.L. James dat zo mooi omschrijft in haar internationale bestseller ‘Fifty shades of grey’. 

Goed, ik weet dat Lelo dit zelf indirect aanprijst op hun site, maar ik hoop dat jullie heren beter weten en je ook nooit hebt geloofd dat er een horde hete dames achter je aan kwam hollen als je Axe deodorant gebruikte. De kracht van marketing heet dit.

De Soraya 2 heb ik inmiddels ingereden en ik ben mijn Nova alweer helemaal vergeten. Sterker nog, mijn ‘gewone’ Soraya 2 ligt nu ook alweer een paar weken ongebruikt in de la want ik mocht de Lelo Soraya Wave testen! En hoe genadeloos een aantal recensenten waren over de Soraya Wave, hoe genadig ik me voelde na verlost te zijn van mijn lustige begeerte. Ik zeg altijd maar zo; ‘We are only one sin away from heaven.’

vibrators van LELO

De Lelo Soraya Wave

Ik geloof dat veel vibratoren een elegant design hebben gekregen doordat er nog steeds een gevoel van schaamte heerst. Zondig zouden we dat vroeger noemen. Hoe realistischer en plastischer de vibrator is, hoe sterker de confrontatie met de begeerte. Hoewel ik daar geen moeite mee heb, vinden sommige mensen het onprettig om daar mee geconfronteerd te worden. Daarom is het design van de Lelo Soraya 2 en de Lelo Soraya Wave echt een uitkomst. Ze zien er zo classy uit dat ik hem bijna op het nachtkastje zou willen laten liggen! Dit prachtige design heeft toch ook een keerzijde. Form follows function is een principe in design van de 20e eeuw. Hierbij hoort de vorm en het design dus voort te vloeien uit de beoogde functionaliteit of gebruik. Let bij Lelo wel op het goed schoonmaken van de prachtige gouden accenten.

Elegantie

Desondanks is het een zeer elegante toy met body safe soft touch material, prachtige gouden accenten en een super handig handvat met een fijn gevormd ovale gat erin wat het vasthouden makkelijker maakt. Hij laadt in twee uur tijd helemaal op en de bediening werkt eenvoudig zodat je op de tast snel van de trillingssnelheid en kracht van Mach 5 terug kan schakelen naar Mach 1, bij wijze van spreken. De clitorisstimulator is flexibel en als deze niet helemaal past kan je hem dus eenvoudig tegen je clitoris aanduwen. Hoewel ik het niet geprobeerd heb, hij is volledig waterdicht, dus hij zou mee in bad kunnen.

Unieke golvende beweging

Waarom ik mijn andere vibrators al een paar weken niet meer in gebruik heb is vanwege de unieke golvende beweging die deze vibrator maakt. De WaveMotion technology of ook wel de ‘kom hier’ beweging die de G-spot stimuleert in combinatie met het trillen is voor mij echt heel lekker. Het begin van de vagina is ook het meest gevoelig en hier voel ik de golvende beweging van de Lelo Soraya Wave goed. En ja hoor, ook met deze kan ik ‘handsfree’!

Het managen van verwachtingen

Het gaat dus bij het kiezen van een toy ook om het managen van verwachtingen. Als je een auto koopt wil je erin kunnen rijden. Feit. Maar verwacht nou niet van een Yaris dat hij even lekker op de weg ligt als een Tesla. Of erger nog, verwachten van die Yaris dat je er ook nog de continenten mee over kan vliegen! Precies zoals ik las in een review dat iemand verwacht had spuitend klaar te komen bij het gebruik van de Soraya Wave. Diep teleurgesteld gaf ze het product maar 1 ster. Ondanks dat eigenlijk ze het wel een mooi product vond naast de andere fijne eigenschappen. Ik denk hier anders over.

Iedere vagina is anders

Naast mijn relaas over verwachtingsmanagement vergeten we ook dat ieder vrouwelijk geslachtsorgaan anders is. Het genadeloos neersabelen van een product is onterecht als we nadenken over de afstand van de vagina tot de clitoris, de grootte van de clitoris en de gevoeligheid van de vulva. Een toy kan dus simpelweg niet passen bij shape en de behoefte van het lichaam van een vrouw. 

Hoe vanzelfsprekend dit eigenlijk ook klinkt, toen ik me jaren terug begaf op de biseksuele toer, zag ik met eigen ogen dat de edele delen van de dames er wel heel anders uitzagen dan die van mij. Hoe achterlijk ik nu ook over kom, het was voor mij een openbaring. 
Een vibrator moet dus bij de vagina van een vrouw passen. Dit is helaas niet aan te duiden in maatvoering en daarom maakt dit het aanschaffen van een vibrator ook lastig. Waar vroeger veel vibratoren veel statischer waren zijn de onderdelen tegenwoordig flexibeler waardoor deze door een bepaalde hoek aan te houden aansluiten op de vagina en clistoris. 

Hysterie en.. kamelenpoep?!

Ongeveer 30.000 jaar geleden waren de eerste dildo’s ook vrij statisch. Ze werden onder andere gemaakt van steen, leder maar ook van verharde kamelen poep. Of dit werkelijk gebruikt werd of enkel voor de verering van mannelijk geslachtsorgaan heb ik niet uitgezocht voor dit blog. Dildo’s van kamelenpoep is natuurlijk reuze interessant, maar nog veel interessanter is iets waar we indirect dezer dagen nog mee te maken hebben. Dit is namelijk de terughoudendheid van vrouwen als het gaat om zelfbevrediging.

vibrators in industriële tijd

Terug in de tijd van Vibrators

Dit gaat ver terug in de 13e eeuw maar een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de vibrator was in de 18e eeuw. In een tijdperk waarbij masturbatie bij vrouwen niet werd aangemoedigd, sterker nog, waar mannen, inclusief artsen, geloofden dat vrouwen geen seksueel verlangen of genot konden ervaren. Ze geloofden dat vrouwen de vlezige ontvangers waren voor mannelijke lust en dat seks en de mannelijke ejaculatie voldeed aan de erotische behoeften van vrouwen. Vrouwen werden gesocialiseerd om te geloven dat “dames” geen zin in seks hadden en hadden een plicht als dame dat ze seks moesten verdragen om hun echtgenoten gelukkig te houden en kinderen te krijgen.

Wat wel erkend werd door artsen was de fysieke en mentale reactie waar veel vrouwen klaagden door het niet beantwoorden van hun seksuele behoeften. Ze klaagden bij doktoren over angst, slapeloosheid, prikkelbaarheid, nervositeit, erotische fantasieën, zwaar gevoel in de onderbuik en nattigheid tussen de benen. Dit syndroom werd bekend als ‘Hysteria’, van het Grieks voor baarmoeder. Omdat masturbatie bij vrouwen niet werd aangemoedigd, mochten ze zichzelf niet ‘behandelen’ voor Hysteria en moesten dokters een manier vinden om, weet je, het proces een beetje te versnellen, want die kregen lamme armen en vingers van al die dames in de praktijk te hele tijd. En precies hier ligt de grondslag van de vibrator.

Eerst klaarkomen, dan pas strijken

In deze industriële revolutie werd de vibrator 10 jaar eerder uitgevonden dan het strijkijzer!  Ze kwamen in vele bijzondere vormen zoals een soort bekken-douche-ding dat onder druk staand water uit een grote tuinslang rechtstreeks op de clitoris spoot. Mijn ultieme favoriet was de door stoom aangedreven vibrator waarvan de hele motor achter een muur verstopt werd en de dildo door de muur heen kwam. Dit zal hebben geklonken als de machinekamer van de Titanic, stomend, ratelend en piepend, en dan maak ik me druk om het mechanische geluid van de Lelo Soraya Wave? Maar heren, wat denken jullie, is dit niet alleen de uitvinding van een vibrator, maar tevens de uitvinding van de gloryhole? 

De hierna gemaakt vibrators werden kleiner en handzamer en uiteindelijk belanden ze thuis in de slaapkamers. Nog steeds aangeprezen als medisch hulpmiddel overigens.

Pas in de jaren ‘70 -mede door de opkomst van sexshops en het feministische gedachtegoed- werd de vibrator mainstream en konden zowel mannen als vrouwen eindelijk het bestaan van vrouwelijk genot erkennen. 

Duracell was mijn beste vriend

Mijn allereerste vibrator werd niet door stoom aangedreven maar werkte op gewone AA batterijen. Het was een ouderwetse roze rubberen rabbit vibrators met van die ijzeren kogeltjes erin. Voor een stoom aangedreven vibrator sta ik ook niet in de rij als Easytoys een mooie 20% Black Friday korting heeft, maar geloof me, vibrators op batterijen is echt een verschrikking. Als ik dan in the heat of the moment ineens voelde dat mijn vibrator langzamer begon te trillen kreeg ik een halve panic-attack. Nee, nee, niet nu! Vind maar eens half dronken een set extra batterijen op een rommelige stoffige studentenkamer.

Tegenwoordig zijn de meeste vibrators oplaadbaar. En nog, nu dik 15 jaar later overkomt het me nog steeds dat ik vergeten ben bijtijds mijn huidige favo vibrator op te laden, maar dan heb ik nu een batterij (pun intended) aan andere vibrators liggen who-gets-the-job-done. Zoals de bijzondere de Womanizer Duo. Heerlijk voor de afwisseling overigens.
Als ik tijdens mijn panic-attack besefte dat de klok ook al een tijdje stil stond en de batterijen in mijn afstandsbediening van mijn tv verdomme óók al bijna leeg waren zat er niks anders op dan het zelf af te maken. Dat is dus dezelfde anticlimax als bij vreselijke jeuk jezelf onhandig op je rug proberen te krabben. Dat voelt toch niet zo lekker als de behendige vingers van je partner die met haar lange nagels stevig je verlossen van de jeuk op je rug.

Mijn ouders kochten wel eens condooms voor me. Ik heb nooit het lef gehad om te zeggen, ‘Koop maar batterijen mam, dat heb ik harder nodig’.

Vibrators als cadeau, genot gunnen en kwetsbaarheid

Een vibrator krijgen kan zoals je hebt gelezen een leven verrijken. Het is iets intiems en kwetsbaars waarbij je laat zien dat je oog hebt voor de behoeften van een ander en vooral ook een ander genot gunt. 

Eerlijk was de Lelo Gigi niet de eerste vibrator die ik kreeg. De allereerste die ik kreeg en de tweede vibrator die ik ooit in mijn bezit had, kreeg ik van een vriendinnetje. Zij had die gekregen voor haar verjaardag en had geen interesse om deze te gaan gebruiken. Super blij was ik, want dan had ik er twee voor als de batterijen leeg waren. Twee weken nadat ik deze had gekregen kwam ik die vriendin weer tegen. Ik wilde dankbaar vertellen over mijn ervaringen met haar vibrator die ik had gekregen, maar ze begon zelf al: ‘Oh trouwens raar verhaal, die vibrator die ik je had gegeven, ik kon die eerst helemaal niet vinden’.

Ik had geen idee waar dit heen ging, maar ze vertelde enthousiast verder: ‘Ik zoeken in het hele huis en je raad nooit waar ik hem vond! Dit was een retorische vraag uiteraard want ze vervolgde direct haar verhaal: ‘Ik vond hem in het nachtkastje van mijn moeder’. Ook die gebruiken vibrators!

Mannen, zorg dat de toekomstige vibrators van je vriendin een beter verhaal krijgt dan mijn allereerste.

Met dank aan onze gastblogster Myrthe Koppelaar.