kies-het-beste-hoofdkussen-wat-bij-jou-past
kies-het-beste-hoofdkussen-wat-bij-jou-past

Kies het beste hoofdkussen wat bij jou past

We brengen er toch heel wat uurtjes op door, ons hoofdkussen. Waar ze voorheen weleens gemaakt werden van hout, porselein of steen gebruiken de hedendaagse kussenfabrikanten gelukkig toch wat comfortabelere materialen. Toch zitten hierin ook nog flink wat verschillen. Tijd om hier wat dieper in te duiken! Met een goed passend hoofdkussen kun je immers nekklachten en hoofdpijn voorkomen en je hebt simpelweg gewoon een betere nachtrust. Lees de tips in deze blog en vind het beste hoofdkussen voor jou!

Tip 1: ben je een rug, zij of buikslaper?

Slaap je het liefst op je buik, rug of toch je zij? Wat voor type slaper ben jij? Het antwoord op deze vragen is van groot belang om erachter te komen welk kussen het meest geschikt is voor jou. Natuurlijk kunnen we in de nacht nog wat draaien, maar neem de positie waar je het meest in slaapt. Kun je nog steeds niet kiezen? Dan kun je voor een hoofdkussen gaan dat voor alle slaaptypes geschikt is.

Rugslaper

Voor een rugslaper is het belangrijk dat het kussen niet te dik is en dan bij de nek ietwat dikker dan bij het achterhoofd. Je hoofd moet immers niet te ver naar voren of achteren kantelen…

Zijslaper

Voor een zijslaper is het van belang om de ruimte tussen je nek en het matras goed op te vullen. Een geschikt kussen is dan ook wat dikker en steviger.

Buikslaper

Een geschikt kussen voor een buikslaper is een wat zachter en dunner model. Je ligt op je buik namelijk al in een redelijk onnatuurlijke positie, deze moeten we niet verergeren door op een dik kussen te gaan liggen.

Tip 2: hardheid van je matras en je postuur

Afhankelijk van de hardheid van je matras en je postuur blijft er nog een bepaalde afstand tussen je hoofd/nek en je matras over. Heb je een hard matras of heb je brede schouders? Dan is deze afstand groter dan bij iemand met smalle schouders of een zacht matras. Afhankelijk van deze afstand heb je een wat dikker of dunner hoofdkussen nodig.

Tip 3: allergieën, zweet en de vormbaarheid

Allergieën, super vervelend, maar wel iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van een nieuw hoofdkussen. Je wil bijvoorbeeld niet wakker worden met verstopte luchtwegen en dikke ogen omdat je allergisch bent voor huisstofmijt. Ga voor een goed wasbaar (op 60 °C) kussen, een hoes met een dichte structuur en een vulling van schuim of latex. Zo maak je het de allergenen lekker moeilijk!

Zweet je veel in de nacht? Ga ook dan voor een goed wasbaar (op 60 °C) kussen, een hoes van natuurlijk materiaal en een synthetische vulling.

Op basis van je eigen voorkeuren kun je dan nog kijken naar de vormbaarheid van het kussen. Ben je iemand die zijn kussen in de nacht nogal eens vervormt? Kies dan ook een flexibel en zachter kussen. Doe je dit eigenlijk nooit? Dan past een relatief stijf traagschuim misschien wel goed bij jou.

Vind het beste hoofdkussen voor jou en jouw liefde en slaap samen als een roos, enjoy goodlife!

Vind meer gezondheidsnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.