alles-over-de-opvoeding-en-ontwikkeling-van-je-kind
alles-over-de-opvoeding-en-ontwikkeling-van-je-kind

Alles over de opvoeding en ontwikkeling van je kind

Een opleiding tot pedagogisch medewerker wordt maar door een zeer klein aantal mannen overwogen, wanneer zij hun middelbare school hebben afgerond. Het maakt dat mannen vaak iets achterlopen bij hun partner, wanneer het gaat om de opvoeding van een kind. Vrouwen kiezen veel sneller voor een opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker, voor een opleiding tot leerkracht of bijvoorbeeld voor een opleiding tot verpleegkundige. Daarnaast praten zij vaker met vriendinnen of familie over de wijze van opvoeden van een kind. Ze hebben een voorsprong, maar dat betekent niet dat je het per definitie zwaar zal krijgen als vader. Wat moet je weten over de opvoeding van je kind? 

Ontwikkeling van het kind verloopt in fases

De ontwikkeling en daarmee de opvoeding van een kind verloopt in verschillende fases. Het is belangrijk om je te verdiepen in het verloop van deze fases, zodat je aan het gedrag van je kind kunt herkennen in welke fase deze zich bevindt. Denk bijvoorbeeld aan een fase waarin je kind op ontdekkingstocht gaat. Nadat deze lange tijd in de wieg gelegen heeft, kan het kind lopen. Het verbreedt diens leefwereld aanzienlijk! Het ontdekken van de wereld om het kind heen betekent ook het ontdekken van grenzen. Als ouder moet je consequent en duidelijk zijn, om te voorkomen dat het kind erin slaagt om deze regels steeds iets te verleggen. 

Praat over de opvoeding met je partner

Bovenal is het bij de opvoeding van een kind belangrijk om eenduidig te werk te gaan. De regels die je partner hanteert zou jij ook moeten hanteren en andersom. Uiteraard kun je op sommige, kleine punten iets van elkaar afwijken. Als ouders wil je niet alleen op je kind als team overkomen, maar ook op de buitenwereld. Door voor een eenduidige manier van opvoeden te kiezen, voorkom je dat er discussies ontstaan op een later moment. Communiceer de opgestelde regels duidelijk richting je kind. 

Bekijk eens een online video of lees een boek

De makkelijkste manier om kennis te vergaren over het opvoeden van een kind is het bekijken van online video’s of bijvoorbeeld het lezen van een relevant boek. Er zijn verschillende ouders die video’s gemaakt hebben over de wijze waarop zij hun kind hebben opgevoed. Ze kijken vaak makkelijk weg en geven je een goed en realistisch beeld van hetgeen je rekening mee dient te houden in de verschillende fases van het kind.

Daag jezelf uit en kies de studie die bij jou past, enjoy goodlife!

Lees meer over een gelukkig leven met je kind op lifestyle blog mensgoodlife.