als-young-professional-bouw-werken-aan-je-toekomst
als-young-professional-bouw-werken-aan-je-toekomst

Als young professional bouw werken aan je toekomst

Als je nog maar pas afgestudeerd bent als aankomend bouwprofessional, loop je nog wel eens tegen het probleem aan dat werkgevers vragen om mensen met ruime ervaring. Maar dat heb je niet. Behalve een stage die je misschien met hoge cijfers hebt afgerond, heb je naast je studie hooguit wat andere baantjes gehad om in je levensonderhoud te voorzien, net als de meeste studenten. Je beseft je dat hulp van buitenaf wenselijk is. Ondersteuning van een bureau die de bouwwereld van haver tot gort kent en jouw potentie ziet. Want met de hulp van een werving- en selectiebureau voor MBO, HBO en TU opgeleide bouw- en civiele professionals ga je jouw carrière een flinke kickstart geven.

Young professional bouw

Sta je bij zo’n bureau als ‘Young professional bouw’ in het bestand, dan ben je verzekerd van een goede zichtbaarheid bij potentiële werkgevers. Natuurlijk, je moet nog ervaring opdoen, maar een werving- en selectiebureau gaat er samen met jou voor zorgen dat je 5 jaar werkervaring opdoet zodat je jezelf daarna ook echt een professional kunt noemen. Tot die tijd word je nog een young professional genoemd en zul je als starter worden geplaatst bij een opdrachtgever waar jij voor warmloopt. Misschien is het nodig dat je een aanvullende opleiding moet volgen. Via een persoonlijk ontwikkelingsplan wordt met het aangaan van een arbeidscontract van twee of drie jaar het grootste deel van je opleiding betaald.

Constructieve gesprekken voeren tijdens de sollicitatie

Op gesprek bij een opdrachtgever is het handig om goed voorbereid te zijn. Enkele tips:

  • Kies van tevoren een specialisatie als je al weet welke richting je op wilt. In de bouwsector kun je richting constructie, bouwkunde, architectuur of projectmanagement. Dit helpt je te onderscheiden van kandidaten die nog niet goed weten wat ze willen.
  • Je kunt alvast wat gaan netwerken. Het werving- en selectiebureau organiseert mogelijk carrièredagen en bedrijfsbezoeken. Jij legt dan contacten met mogelijke werkgevers, je laat je gezicht zien en krijgt informatie over loopbaanmogelijkheden.
  • Natuurlijk moet je cv en sollicitatiebrief er professioneel uitzien. Misschien dat een LinkedIn-account op dit punt al waardevol is voor je. Het opent deuren, zeker als je het account actief beheert.
  • Soft skills zijn belangrijk in deze sector. Als je laat zien dat je je ontwikkelt in teamwork, communicatievaardigheden en leiderschap heb je duidelijk een streepje voor.
  • Ga alvast na welke vragen je wilt stellen op een sollicitatiegesprek en bedenk welke vragen jij mogelijk kan krijgen. Je soft skills inzetten op zo’n gesprek is waardevol en direct een mooie training..

Werving- en selectiebureau voor bouw professionals

Een goed begin is het halve werk. Dat hoef je niet allemaal alleen te doen. Zeker in het begin is hulp van buitenaf essentieel. Samen met een werving- en selectiebureau ga jij als young professional in de bouw goed voorbereid je carrière in, klaar voor de toekomst.

Ontdek meer sollicitatietips op lifestyle nieuws blog voor mannen mensgoodlife.