De zeven spirituele wetten van succes
Iakov Kalinin

De zeven spirituele wetten van succes

Krijg inspiratie om je dromen te vervullen. Met ‘de zeven spirituele wetten van succes’ groeit je wijsheid en bewustzijn iedere dag.

‘Our minds influence the key activity of the brain, which then influences everything; perception, cognition, thoughts and feelings, personal relationships; they’re all a projection of you’ – Deepak Chopra

Gezondheidsexpert, meditatiegoeroe en spirituele auteur Deepak Chopra is een van de meest invloedrijke spirituele leiders van de twintigste eeuw. In zijn verrijkende boek ‘de zeven spirituele wetten van succes’ deelt Deepak zijn kennis over de sleutel tot het waarmaken van je dromen.

Het boek inspireert degenen die opzoek zijn naar zelfvertrouwen in het hedendaagse leven. Deepak Chopra formuleert de zeven krachtige kern principes die door iedereen eenvoudig toegepast kunnen worden om in alle gebleven van het leven succes te vinden.

De zeven spirituele wetten van succes in het kort:

Wet 1 – De wet van pure Potentialiteit

De wet van pure potentialiteit wordt in praktijk gebracht met de volgende stappen:

– Ik zal in contact treden met het veld van pure potentialiteit door elke dag tijd te reserveren om stil te zijn, om te zijn en niets anders.

– Ook zal ik minstens tweemaal per dag alleen en in stilte mediteren, ongeveer een half uur ’s ochtends en een half uur ’s avonds.

– Ik zal elke dag de tijd nemen om één te worden met de natuur en in stilte getuige te zijn van de intelligentie in alles wat leeft.

– Ik zal stil naar een zonsondergang kijken, of naar het geluid van de oceaan of een rivier luisteren, of de geur van een bloem opsnuiven.

– In de vervoering van mijn eigen stilte en door één te worden met de natuur, zal ik genieten van de eeuwenoude klop van het leven, het veld van pure potentialiteit en onbegrensde creativiteit.

– Ik zal niet oordelen. Ik zal mijn dag beginnen met het voornemen: ‘Vandaag zal ik over niets dat gebeurt, oordelen,’ en de hele dag door zal ik mezelf eraan herinneren geen oordeel te vellen.

Wet 2 – De wet van het Geven

De wet van het geven wordt in praktijk gebracht met de volgende stappen:

– Waar ik ook ga en wie ik ook tegenkom, ik zal hem of haar iets geven. Dat kan een complimentje zijn, een bloem, of een gebed.

– Vandaag zal ik iedereen met wie ik in contact kom iets geven, en zo zal ik het proces in gang zetten van de circulatie van vreugde, rijkdom en overvloed in mijn leven en in het leven van anderen.

– Vandaag zal ik dankbaar alles in ontvangst nemen wat het leven te bieden heeft. Ook zal ik de geschenken van de natuur aannemen: zonlicht en het geluid van de zingende vogels, of lenteregen of de eerste sneeuw van de winter.

– Ik zal ook openstaan voor de geschenken van anderen, of dat nu materiële zaken, geld, complimentjes of gebeden zijn.

– Mijn uiterste best zal ik doen om de rijkdom in mijn leven te laten circuleren door het geven en ontvangen van de kostbaarste geschenken van het leven: zorg, affectie, waardering en liefde.

– Elke keer dat ik iemand ontmoet, zal ik hem of haar in stilte geluk, vreugde en plezier wensen.

Wet 3 – De wet van het Karma, ofwel oorzaak en gevolg

De wet van het karma wordt in praktijk gebracht met de volgende stappen:

– Vandaag zal ik van een afstand kijken baar de keuzen die ik op elk moment maak. En alleen al door naar deze keuzen te kijken word ik me ervan bewust.

– Ik zal beseffen dat de beste manier om me voor te bereiden op de toekomst is om me in het heden volledig bewust te zijn van mijn keuzen.

– Elke keer dat ik een keuze maak, zal ik mezelf twee vragen stellen: ‘Wat zijn de consequenties van de keuze die ik maak?’ en ‘Zal de keuze mij en degenen die erdoor beïnvloed worden voldoening en geluk brengen?’

1) Dan zal ik in mijn hart om raad vragen en me laten leiden zoor zijn aangename of onaangename boodschap.
2) Als deze keuze me een aangenaam gevoel geeft, zal ik enthousiast die weg inslaan.
3) Als die keuze me een onaangenaam gevoel geeft, zal ik met mijn innerlijkeoog naar de consequenties van mijn actie kijken.
4) Als ik me hierdoor laat leiden, zal ik in staat zijn spontaan de juiste keuzen voor mezelf en anderen te maken.

Wet 4 – De wet van de minste Weerstand

De wet van de minste weerstand wordt in praktijk gebracht met de volgende stappen:

– Ik zal me toeleggen op acceptatie. Vandaag zal ik de mensen, situaties, omstandigheden en gebeurtenissen accepteren zoals ze zich voordoen. Ik zal weten dat dit moment is zoals het moet zijn, omdat het hele universum is zoals het moet zijn. Ik zal me niet verzetten tegen het heden. Mijn acceptatie is volledig en totaal. Ik accepteer de dingen zoals ze op dit moment zijn, niet zoals ik zou willen dat ze waren.

– Als ik de dingen heb geaccepteerd zoals ze zijn, zal ik verantwoordelijkheid nemen voor mijn situatie en voor alle gebeurtenissen die ik als problemen zie. Ik weet dat het nemen van verantwoordelijkheid betekent niets of niemand de schuld geven van mijn situatie (ook niet mezelf). Ik weet ook dat er in elk probleem een gelegenheid schuilt, en door alert te zijn op gelegenheden, kan ik dit moment transformeren tot iets positiefs.

– Vandaag zal mijn bewustzijn geworteld blijven in weerloosheid. Ik zal afstand nemen van de behoeften mijn standpunt te verdedigen en zal niet proberen anderen te overtuigen of over te halen tot mijn standpunt en zal open blijven staan voor alle standpunten en niet star vasthouden aan één ervan.

Wet 5 – De wet van Intentie en Wens

De wet van intentie en wens wordt in praktijk gebracht met de volgende stappen:

– Ik zal een lijst maken van al mijn wensen. Ook zal ik deze lijst altijd bij me dragen.

– Ik zal naar deze lijst kijken voordat ik aan mijn periode van stilte en meditatie begin. Ook zal ik er naar kijken voordat ik ’s avonds ga slapen. Tot slot zal ik er naar kijken als ik ’s morgens wakker wordt.

– Tevens zal ik deze lijst met wensen loslaten en overgeven en erop vertrouwen dat als zaken voor mij niet goed lijken te gaan, daar een reden voor is, en dat het kosmische stelsel plannen voor me heeft die veel weidser zijn dan degene die ik zelf had bedacht.

– Daarbij zal ik mezelf eraan herinneren alles wat ik doe te doen vanuit een op het heden gericht bewustzijn.

– Ik zal weigeren de kwaliteit van mijn aandacht in het heden te laten aantasten en vervliegen door obstakels.

– Ik zal het heden accepteren zoals het is, en de toekomst met behulp van mijn diepste, dierbaarste intenties en wensen verwezenlijken.

Wet 6 – De wet van het Afstand nemen

De wet van het afstand nemen wordt in praktijk gebracht met de volgende stappen:

– Vandaag zal ik me wijden aan het afstand nemen. Ook zal ik mezelf en de mensen om me heen de vrijheid geven te zijn zoals ze zijn.

– Ook zal ik mijn mening over hoe de dingen zouden moeten zijn niet rigide opleggen.

– Ik zal problemen niet op een geforceerde manier oplossen, omdat ik daarbij nieuwe problemen schep. Ook zal ik in alles een afstandelijke betrokkenheid handhaven.

– Vandaag zal ik onzekerheid beschouwen als een essentieel onderdeel van mijn ervaringen.

– Door onzekerheid te accepteren, zullen oplossingen spontaan volgen uit het probleem, uit de verwarring, wanorde en chaos. Hoe onzekerder de dingen lijken, hoe veiliger ik me zal voelen, want onzekerheid is mijn weg naar de vrijheid. Met behulp van de wijsheid van de onzekerheid zal ik mijn zekerheid vinden.

– Ik zal in het veld van alle mogelijkheden stappen en me verheugen op de opwinding die zich kan voordoen als ik me openstel voor een oneindig aantal keuzen. Als ik in het veld van alle mogelijkheden stap, zal ik al het plezier, het avontuur, de magie en het mysterie van het leven leren kennen.

Wet 7 – De Wet van het ‘Dharma’, ofwel doel in het leven

De wet van het Dharma wordt in praktijk gebracht met de volgende stappen:

– Ik zal aandacht besteden aan de ziel in mij die zowel mijn lichaam als mijn geest leven geeft.

– Zo zal ik me bewust zijn van deze diepe stilte in mijn hart.

– Ik zal het bewustzijn van het tijdloze, eeuwige zijn met me meedragen te midden van tijdgebonden ervaringen.

– Ik zal een lijst maken van mijn unieke talenten. Dan zal ik alle dingen opschrijven die ik graag doe terwijl ik mijn unieke talenten gebruik. Als ik mijn unieke talenten gebruik ten dienste van de mensheid, raak ik mijn gevoel voor tijd kwijt en creëer ik weelde in mijn leven en in het leven van anderen.

– Ik zal mezelf elke dag vragen: ‘Hoe kan ik van dienst zijn?’ en ‘Hoe kan ik helpen?’ De antwoorden op deze vragen zullen me in staat stellen mijn medemensen met liefde te helpen en van dienst te zijn.

Lees het boek De zeven spirituele wetten van succes en ontdek nog meer inspiratie op mannen nieuws en mannen blog lifestyle nieuws platform mensgoodlife.