Het geheim van Arnold Schwarzenegger naar succes
Arnold Schwarzenegger

Het geheim van Arnold Schwarzenegger naar succes

Vraag jij jezelf wel eens het volgende af? Wat maakt jou gelukkig? En wie maakt jou gelukkig? Laat je dan inspireren door het geheim van Arnold Schwarzenegger naar succes.

Vele grootheden, hebben een eigen visie en ervaring naar succes. Succes betekent voor iedereen wat anders. Want iedereen heeft een uniek doel voor ogen. Of het nu klein of groot is, dichtbij of juist ver. Het maakt niet uit, laat je daarom snel inspireren en creëer je eigen succes. Want succes kan alles zijn, hoe gek het ook klinkt!

6 regels naar succes

Het is belangrijk om plezier te hebben in het prachtige leven en tegelijkertijd er zoveel mogelijk uit te halen. Daarom heeft Arnold een korte speech voor je gemaakt met “6 regels naar succes”, dit om ervoor te zorgen dat je nooit opgeeft wat je wilt bereiken.

1. Vertrouw jezelf

Het belangrijkst is: wie je wilt zijn. Wat is jouw identiteit? Dus niet wat, maar wie. Zoek heel goed op wat jou echt gelukkig maakt. Hoe vreemd het misschien ook klinkt voor anderen en wat zij daarover denken. Just be yourself.

2. Verbreek de regels

Niet de wet maar de regels. Het is onmogelijk om uitzonderlijk en origineel te zijn, als jij je te goed aan de regels houdt. Verbreek daarom de status quo en denk out-of-the-box. Wat is het doel hier op aarde als je net als iedereen wilt zijn en alle steeds maar problemen ontwijkt? De weg naar succes vind je in het verbreken van de regels.

3. Wees niet bang om te falen

Je kunt niet altijd winnen, maar dat is niet erg. Wees vooral niet bang om verkeerde beslissingen te maken, hier leer je alleen maar van en daar wordt je alleen maar sterker door. Blijf vooral in jezelf en je visie geloven en het succes komt vanzelf.

4. Luister niet naar de ‘nee’ zeggers

Hoe vaak heb je gehoord dat je dit of dat niet kunt doen? Dat kun je niet doen omdat het nooit eerder is gedaan. Juist dan moet je ervoor gaan, want dan ben jij juist de eerste die dat gedaan heeft. Besteed geen aandacht aan de “nee” zeggers. Zeg altijd tegen je zelf “Ja, ik kan het!”

5. Werk jezelf uit de naad

De meest belangrijkste regel is hard werken. Arnold stelde Mohammed Ali, één van zijn grootste helden, een vraag: “Hoeveel sit-ups doe je?” Mohammed zei: “Ik tel mijn sit-ups niet. Ik begin te tellen wanneer het pijn doet. Wanneer het pijn doet, is het wanneer het echt telt. Dat is wat je een kampioen maakt.” Dat is met alles zo, no pain no gain. Natuurlijk is het belangrijk om bewust plezier te hebben in je leven. Want wanneer jij bijvoorbeeld ergens bent om te feesten, is er iemand anders op hetzelfde tijdstip kei hard aan het werk. Iemand wordt slimmer en is aan het winnen. Onthoud dat. Dus als je wilt winnen, kun je er niet onderuit om kei hard te moeten werken. Er is geen lift dat leidt tot succes, je zult toch echt de trap moeten nemen.

6. Geef ook terug

Welk pad je ook bewandelt in het leven, vind tijd om iets terug te geven. Iets aan de samenleving, de mensen om je heen. Het geeft je voldoening. Want wie goed voor een ander is, is goed voor zichzelf en andersom.

Bekijk hieronder het inspirerende filmpje (10 min.) dat zich concentreert op de jaren dat Arnold Schwarzenegger de “Universe Perfect Specimen” was, toen de jonge Oostenrijker een kans kreeg om de sport van bodybuilding te gebruiken om zichzelf te katapulteren naar internationale roem.

Blueprint Arnold Schwarzenegger

Ontdek meer fitness tips op mensgoodlife, jouw favoriete mannen blog.