ondernemen-is-kansen-zien
weekvandeondernemer.nl

Ondernemen is kansen zien

Laat je als ondernemend persoon inspireren door de kansen die gedeeld zijn tijdens de Week van de ondernemer, want ondernemen is kansen zien. Leer van de volgende vijf wijsheden voor meer succes.

Inzicht geeft uitzicht

Kijk verder dan je neus lang is en creëer een mooier landschap. Dat betekent niet alleen dat je moet kijken naar wat je in eerste instantie denkt te zien, je moet verder kijken en jezelf opnieuw leren ont-moeten. Doe die dingen waar je in gelooft en laat dit ook zien en horen. Dit doe je met inzicht, want als jij ziet wat je wilt zien ben je zekerder van je zaak.

“Als je twijfelt groeit je angst, als je waagt groeit je moed” – Adjiedj Bakas

Trainen is succes

Je moet trainen, dat is voor een ondernemer het testen en analyseren van een product (Louis van Gaal, bondscoach Nederlands elftal). Blijf jezelf testen, train door en leer bij om in vorm te blijven. Vraag jezelf af of dat wat je doet ook echt gelukkig maakt en of dit bijdraagt aan het grotere doel. Als dit zo is, ben je in topconditie.

Gun je concurrent die “rot” klant

Vaak is het goed om afstand te doen van klanten die niet voldoende toegevoegde waarde leveren. Accepteer dan dat die ene klant nu eenmaal niet bij jou past en gun een ander die klant. Dan heeft je concurrent ook wat te doen en kan jij je focussen op waardevolle klanten die écht wat bijdragen. De klant happy, de concurrent happy en jij happy (Jos Burgers, managementspreker en auteur).

Volg jouw eigen weg

Wie zijn bestemming kent, vindt de weg (Chinees gezegde). Een doel hebben is goed, zorg er dus voor dat je weet wat je wilt. Ga je alleen niet blind storten op het doel maar richt je op de weg er naartoe. Laat de concurrent lekker zijn eigen weg volgen en volg zelf die van jezelf. Zo sta je elkaar niet in de weg en kan je beide succesvol zijn. Dit kan wel eens voor verandering zorgen, maar zeg zelf “shift happens” (trendwatcher Adjiedj Bakas).

Duurzaam is Doen

De belangrijkste letter van duurzaam is de D van doen (Rob Baan, ondernemer). We streven allemaal naar een betere wereld, het belangrijkste hierin is echter ook dat je echt doet waar je in gelooft. Doe dat waar jij kansen in ziet en laat je niet beïnvloeden door anderen. Just fucking do it!

Kijk niet achteruit maar vooruit en grijp de kans om nog succesvoller te zijn, enjoy Goodlife!

Volg als een echte ondernemer het laatste inspirerende nieuws op lifestyle blog mensgoodlife.