opleidingen-waar-nu-veel-vraag-naar-is
opleidingen-waar-nu-veel-vraag-naar-is

Opleidingen waar nu veel vraag naar is

Naar afgestudeerden van deze opleidingen is nu veel vraag

Ben jij benieuwd naar welke opleidingen er op dit moment veel vraag is? Er zijn momenteel veel beroepen waarin een tekort is op de arbeidsmarkt. Denk bijvoorbeeld aan het beroep ‘leraar basisonderwijs’ dat je via de pabo kunt worden. In dit artikel vertellen wij je meer over de meest gevraagde opleidingen van dit moment.

Verpleegkunde HBO

Doe je de opleiding verpleegkunde HBO, dan zal je na deze opleiding mensen met een handicap, beperking of ziekte thuis of in een zorginstelling ondersteuning bieden. De taken die je uitvoert, zijn afhankelijk van op wat voor soort afdeling en wat voor instelling je werkt. Ook hangt dit af van de specialisatie waar je gedurende de studie voor gekozen hebt. Als verpleegkundige heb je tevens een coördinerende rol en zal je je bezighouden met het vaststellen van de zorgbehoefte van je cliënten/patiënten. Op basis hiervan stel je een zorgplan op en bewaak je de continuïteit van de zorg.

Pabo

Doe je de Pabo, dan kun je hierna als leraar basisonderwijs in de slag in de groepen 1 t/m 8. Ook is het mogelijk om na een specialisatie aan de slag te gaan als tweedegraads docent in de onderbouw van het vmbo. Didactiek en pedagogiek zijn erg belangrijk binnen de Pabo. Je zal alle vakken leren die je zelf ook aan kinderen geeft, zoals rekenen, Nederlands, aardrijkskunde, geschiedenis, muziek en nog veel meer. Er is momenteel een groot tekort aan leraren basisonderwijs, wat betekent dat je een grotere kans hebt op een baan.

Werktuigbouwkunde HBO

Ook in de technische branche zitten ze te springen om extra werknemers. Wanneer je HBO werktuigbouwkunde studeert, ben je dan ook vrijwel zeker van een baan. Wanneer je werktuigbouwkunde studeert, zal je over tal van onderwerpen leren. Denk aan het aanbrengen van technische verbeteringen aan producten, ontwerpen, produceren en leer je over machines. Na de studie kun je aan de slag als technisch ontwerper, sales engineer, product engineer, constructeur en als zelfstandig werktuigbouwkundig ingenieur. En dat is slechts een greep uit de vele richtingen die je op kunt.

Chemie HBO

Als je de opleiding HBO chemie doet, zal je na het afronden hiervan als zelfstandig chemisch analist aan de slag kunnen. Waarmee je vervolgens aan de slag gaat, hangt af van de richting waar je voorkeur naar uitgaat. Zo kun je aan de slag bij een productiebedrijf, in de chemische industrie of bij onderzoeksinstituten. Er is enorm veel vraag naar afgestudeerde scheikundigen en je zou je verbazen wat je allemaal met dit beroep kunt.

Durf jij die switch te maken en iets te doen waar veel vraag naar is? Doe het, enjoy goodlife!

Ontdek meer succesvolle verhalen op mannenblog mensgoodlife.