shop-verpakkingsmateriaal-voor-jouw-onderneming
shop-verpakkingsmateriaal-voor-jouw-onderneming

Shop verpakkingsmateriaal voor jouw onderneming

Heb jij een eigen online webshop? Dan weet je als geen ander dat verpakkingsmateriaal onmisbaar is om je organisatie up-and-running te houden. Met het juiste materiaal zorg je ervoor dat je je product op een veilige en efficiënte manier bij de klant krijgt. Wij zetten de tips voor het juiste verpakkingsmateriaal voor jou op een rij.

Tip 1: het type

Er zijn verschillende soorten verpakkingsmateriaal. Bijvoorbeeld dozen met enkel golfkarton, dubbel golfkarton en driedubbel golfkarton. Enkel golfkarton is geschikt voor lichte producten, dubbel voor iets zwaardere en driedubbel voor extreem zware of waardevolle producten. Er zijn ook verschillende soorten enveloppen die in de brievenbus passen, bijvoorbeeld luchtkussen-, monsterzak of paklijstenenveloppen.

Tip 2: het juiste formaat

Zorg dat de afmeting van je verzenddoos of envelop past bij het product dat je wilt verzenden. De grootte moet worden afgestemd op de omvang en het gewicht van het product. Plaats je je product in een te grote of te kleine doos? Dan loop je risico op beschadiging. Bovendien worden te grote verpakkingen steeds vaker veroordeeld door de consument omdat het niet duurzaam is. Vul je doos voor de zekerheid altijd met beschermingsmateriaal om te voorkomen dat je producten kunnen beschadigen. Bijvoorbeeld met handwikkelfolie, luchtkussenfolie, of bubbeltjesmateriaal.

Tip 3: sluit goed af

Sluit je pakket altijd goed af. Doe dit met kwalitatief goede tape. Breng deze in meerdere lagen aan. Bijvoorbeeld met een tape dispenser. Zo voorkom je dat de doos opengaat. Plak het verzendlabel altijd goed zichtbaar op de doos, zodat ‘ie niet kwijt raakt tijdens het transport.

Tip 4: de merkbekendheid

Een belangrijk aspect om je onderneming te laten groeien is de naamsbekendheid. Zorg er daarom voor dat je dozen voorzien zijn van goede marketing. Gebruik verpakkingsmateriaal in je eigen huisstijl en voorzien met logo. Zo zorg je dat ze opvallen en herkenbaar zijn. Zowel bij de postbezorgers als de koper. Eventueel kun je ook nog een visitekaartje of flyer toevoegen in de doos, bijvoorbeeld met een kortingsvoucher of het verzoek om een review te schrijven op je site.

Tip 5: een voorraad

Zorg ervoor dat je altijd genoeg verpakkingsmateriaal op voorraad hebt. Zo kun je een pakketje snel en makkelijk verzenden naar je klant. Direct een voorraadje bestellen? Neem eens een kijkje bij dozenmagazijn.

Wil je meer lezen over werk en gadgets? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!