til-jouw-ochtendroutine-naar-een-hoger-niveau
til-jouw-ochtendroutine-naar-een-hoger-niveau

Til jouw ochtendroutine naar een hoger niveau

Psychologen vermoeden dat het succes van mensen te danken is aan hun ochtendroutine. Het begin van de dag is immers het belangrijkste van allemaal. Want zeg nou zelf… Ben je met het verkeerde been uit bed gestapt? Dan kan je eigenlijk beter nog een keer omdraaien en blijven liggen… Een goed begin is dus meer dan het halve werk!

Vroeg opstaan

Michelle Obama begint haar dag rond half 5 in de ochtend met een yogasessie. Tim Cook (CEO van Apple) doet daar nog een schepje bovenop en begint om kwart voor 4. En wanneer de vroegste vogels nog niet eens fluiten, rekt acteur Mark Wahlberg zich om half 3 al uit en begint hij aan zijn dag. Volgens onderzoek hebben mensen die laat opstaan eerder de neiging om hun werk te laten liggen (en van uitstel komt …) dan de vroege vogels.

Bewegen in de ochtend

De drukke momenten in de fitness zijn meestal in de avond. In de ochtenden is het lekker rustig omdat velen op dat moment druk in de weer zijn. Toch zien de meeste Amerikaanse presidenten hun work-out als de eerste orde van de dag. Zo begint Joe Biden elke dag met een cardio work-out van een uur lang. Zo’n vroege work-out is zeker het proberen waard!

Een goed ochtendritueel

Steve Jobs droeg maar één model trui, spijkerbroek en sneakers… keer op keer. Zo kon hij “aankleden” uit zijn ochtendschema verwijderen. Niet alleen hij hield zich aan zo’n schema, dit geldt voor meerdere succesvolle namen. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat nou precies je ochtendritueel is, zolang je het maar elke dag herhaalt. Dan wordt het een gewoonte en maakt het vervolgens niet meer uit of je misschien moe of afgeleid bent… Het moet en zal simpelweg gewoon gebeuren.

Bereik meer successen met een goede ochtendroutine, enjoy goodlife!

Vind meer gezondheidsnieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.