kosten-houten-vloer-vervangen-door-beton-met-vloerverwarming
kosten-houten-vloer-vervangen-door-beton-met-vloerverwarming

Kosten houten vloer vervangen door beton met vloerverwarming

Wil jij je oude, houten vloer vervangen omdat deze verrot is? Of wil je je huis beter isoleren? Dan is de eerste stap het verwijderen van de houten vloer. Belangrijk is dat je dit op de juiste manier aanpakt.

Je kunt eventueel ook meteen je kruipruimte laten aanpakken. De kruipruimte bevindt zich onder de begane grond van je huis. Vanuit deze ruimte trekt kou en tocht door de vloer heen de kamer in. Is je kruipruimte onder je houten vloer altijd nat en vochtig? Dan heeft het opnieuw plaatsen van een houten vloer sowieso geen zin. Ook die zal weer verrotten. Daarom adviseren wij je om je vloer en kruipruimte te laten isoleren met een fundering van schuimbeton.

Waarom schuimbeton?

Schuimbeton is duurzaam en biedt een comfortabele, isolerende fundering. Schuimbeton bestaat uit zand, cement en water en schuimmiddel. Door de luchtbelletjes die in het beton zitten blijft je huis extra lekker warm. Minder koude voeten, een beter binnenklimaat en een lagere energierekening, wie wil dat nou niet?

Zeg maar vaarwel tegen vochtproblemen, schimmels en rottend hout! Met schuimbeton zit je safe. Enjoy goodlife!

Kies je dekvloer

Is de schuim betonnen fundering gelegd? Dan moet de vloer worden afgewerkt met een dekvloer. Bijvoorbeeld een anhydriet gietdekvloer. Deze gietdekvloer is een gipsgebonden dekvloer en heeft een grote buig- en treksterkte. Maar let op: een anhydriet gietdekvloer is niet geschikt voor vochtige ruimtes, bijvoorbeeld in je badkamer.

Afwerking van de vloer

Bovenop de dekvloer kan een topvloer komen te liggen, bijvoorbeeld laminaat, vinyl, PVC, parket of tegels. Maar je kunt er ook voor kiezen om de anhydrietvloer met woonbeton af te werken. Woonbeton past goed in een industrïeel interieur en is brandveilig en geluidsisolerend. Heb je last van allergieën? Dan is een betonnen vloer uitermate geschikt omdat deze makkelijk is schoon te houden in tegenstelling tot bijvoorbeeld een vloerbedekking.

Vloerverwarming leggen

Vloerverwarming en beton zijn prima om met elkaar te combineren. Door de goede isolerende werking van schuimbeton verliest vloerverwarming zelfs vrijwel geen warmte naar beneden. Oftewel, er wordt zoveel mogelijk warmte naar boven uitgestraald. Daarnaast zorgt vloerverwarming ervoor dat warmte gelijkmatig door je huis verdeeld wordt. Dit scheelt je uiteindelijk weer geld in de portemonnee. En je hoeft ook nog eens geen radiatoren in je huis te laten plaatsen. Win-win situatie!

Kosten vloer leggen

Wil je meer informatie over schuimbeton isolerende funderingen en de kosten hiervan? Bij Woodstock Vloeren kun je vrijblijvend een offerte opvragen. Of vind meer informatie over schuimbeton gemakkelijk online.

Wil je meer lezen over lifestyle? Lees dan verder op online lifestyle platform voor mannen mensgoodlife!