relaxt-verhuizen-hoe-pak-je-dat-aan

Relaxt verhuizen, hoe pak je dat aan?

Tegenwoordig verhuizen mensen steeds vaker naar een nieuw huis of appartement. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om te emigreren naar de andere kant van de wereld. Op dit moment klinkt dit allemaal heel rooskleurig. Echter, veel mensen denken bij verhuizen ook aan bloed, zweet en tranen. Vaak heb je namelijk haast, moet je veel sjouwen, tassen in- en uitpakken en ook nog eens zorgen dat je geen ruzie krijgt met je partner. Dit zijn niet bepaald de leukste dingen om te doen natuurlijk. Toch heb je het grotendeels zelf in de hand hoe jouw verhuizing uit gaat pakken.

Bereid je altijd goed voor!

Verhuisplanning

Je hebt het waarschijnlijk al vaker gehoord: een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg er altijd voor dat je goed voorbereid bent op de verhuizing. Het begint allemaal al bij het regelen van verhuisdozen, het regelen van vrienden of familieleden die je willen helpen sjouwen en natuurlijk moet je niet vergeten vervoer te regelen voor al je spullen.

Spullen opbergen

Het komt nog al eens voor dat je niet op dezelfde dag je spullen van het ene naar het andere huis kunt vervoeren. Soms moet je dit ook niet willen, want hierdoor kun je het gevoel krijgen dat er een extra tijdsdruk bij komt kijken. Wat dan een handige oplossing is, is om tijdelijk opslag te huren. Je kunt bijvoorbeeld bij Kubox een opslagruimte huren in Amsterdam als je tijdelijk even je spullen moet opbergen totdat jij je nieuwe woning in kunt. Ideaal als je zelf geen vervoer hebt, want ze komen de box voor de deur afleveren. Of, wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om een jaar te emigreren naar het buitenland, dan is het super handig om je spullen op een veilige plek in een box op te bergen!

Een handige tip voor tijdelijke opslag is, zoals hierboven genoemd, Kubox. Bij hen kun jij veilig en efficiënt je spullen opbergen én laten verhuizen. Ze brengen namelijk een opslagbox bij jou voor de deur. Jij vult hem en wanneer je je spullen weer nodig hebt, bezorgen ze de box weer bij je thuis. En dat kan ook op een nieuw adres. Super handig dus bij een verhuizing voor spullen die je een tijdje niet nodig hebt

Slim verhuizen

Zorg ervoor dat je altijd plastic zakken en een rol tape in je broekzak hebt zitten. Deze kunnen goed van pas komen wanneer jij de kledingkast of het wandmeubel uit elkaar schroeft. Je wilt immers niet dat je bij het in elkaar zetten een deel van de schroeven mist. Met de tape kun je kastdeurtjes en dozen dichtplakken, zodat alles onbeschadigd in je nieuwe huis komt

Vooruit denken

Bij het inpakken van je spullen zul je waarschijnlijk merken dat je geen minimalistisch leven leidt. Breng spullen, waarvan je denkt dat je ze toch niet meer zult gaan gebruiken, daarom naar de kringloop of gooi ze weg. Check ook even meteen wanneer het vuilnis op wordt gehaald als je van start gaat met het inpakken en weggooien van spullen. Zo voorkom je dat je dadelijk met een tiental vuilniszakken samenwoont.

Pak uit wanneer je inpakt en verhuis relaxt, enjoy goodlife!

Wil jij meer lezen over wonen, lifestyle en travel? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.