tips-tegen-een-gevoel-van-eenzaamheid-bij-ouderen
tips-tegen-een-gevoel-van-eenzaamheid-bij-ouderen

Tips tegen een gevoel van eenzaamheid bij ouderen

Een onderwerp dat de laatste jaren steeds meer naar voren komt is: eenzaamheid ouderen. Met meer dan 40% van de bevolking die zich eenzaam voelt, is dit een groot probleem. Op oudere leeftijd, wanneer het wegvallen van dierbaren zijn tol gaat eisen, is eenzaamheid een welbekend begrip.

[divider]Tips tegen een gevoel van eenzaamheid bij ouderen[/divider]

Niemand wordt gelukkig van een eenzaam gevoel. Dit kan zelfs de oorzaak zijn voor verschillende gezondheidsklachten. Tijd om korte metten te maken met het eenzame gevoel. In dit artikel vind je 4 tips voor het bestrijden en voorkomen van eenzaamheid.

#1 Contact met anderen

Sociaal contact is een must wanneer we het hebben over eenzaamheidsbestrijding. Wanneer iemand een beperkt sociaal netwerk heeft om wat voor reden dan ook, is het tijd om deze te herstellen. Lokale hobbyclubs kunnen hierbij helpen. Voor ouderen kan het eng zijn om hier alleen op af te stappen. Weinig ouderen praten over hun worsteling met eenzaamheid waardoor het kan voelen alsof je de enige bent. Toch vinden de meesten op deze plekken genoeg nieuwe sociale contacten die in hetzelfde schuitje verkeren. Is de stap gezet? Dan kunnen de agenda’s samen gevuld worden. Van een gezellig kopje theedrinken tot een leuk middagje weg.

#2 Sociale media

We kunnen er niet onderuit, internet en de sociale mediakanalen. Je denkt misschien van niet, toch kunnen ook sociale media ouderen helpen bij het eenzaamheidsprobleem. 69% van de 65-plussers onder ons besteed dagelijks tijd op Facebook. Op zo’n kanaal kunnen ouderen persoonlijk contact hebben met goede vrienden, verloren contacten of andere kennissen. Daarnaast kunnen ze via deze weg familieleden en vrienden volgen via de berichten die zij plaatsen. Mocht de technologie nog voor problemen zorgen? Er bestaan handige cursussen voor ouderen!

#3 Mobiliteit

Wanneer de makkelijkste dingen niet meer vanzelfsprekend zijn komt de eenzaamheid om de hoek kijken. Je wordt op de feiten gedrukt… Je hebt iemand nodig die je helpt… Traplopen is hiervan een voorbeeld. Waar je vroeger weleens een paar treden oversloeg is het nu een hele opgave om een verdieping hoger of lager te komen. Wanneer we dit soort handelingen vergemakkelijken, blijft het eenzame gevoel weg. Wat betreft traplopen is een tweedehands traplift een mooie en ook nog een relatief goedkope oplossing.

#4 Huisdieren

Wie zijn er altijd blij om je te zien? Huisdieren! Ze halen de kille stilte in huis weg en geven ook nog eens heel veel liefde. Een knorrende kat, een betrouwbare hond, vrolijke parkieten en ga zo maar door. Ze hebben allemaal iets! Huisdieren hebben verzorging nodig en zorgen daarmee voor een gestructureerde dag, dit zal energie geven.

Genieten van het leven zonder je eenzaam te voelen, enjoy goodlife! Vind meer gezondheid nieuws op het lifestyle nieuws voor mannen platform mensgoodlife.