vergelijk-je-zorgverzekering-voor-2021
vergelijk-je-zorgverzekering-voor-2021

Vergelijk je zorgverzekering voor 2021

Het afsluiten van een zorgverzekering is verplicht voor iedereen. Wel kun je zelf kiezen waar je deze verzekering afsluit en hoe je deze precies in elkaar steekt. Qua zorgverzekeringen zijn er veel verschillende mogelijkheden en door deze goed te bestuderen, betaal je in ieder geval niet teveel. Let op de belangrijke factoren en vergelijk opties met elkaar. Zo vind je de zorgverzekering die bij jou past en kun je bewust je zorgverzekering afsluiten voor 2021!

Meer dan de basisverzekering?

De basisverzekering is verplicht en sluit iedereen dus automatisch af. Naast deze basis kun je ervoor kiezen om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Hierbij kun je denken aan een verzekering voor tandartsbezoeken of bezoeken aan de fysiotherapeut. Weet je op voorhand al dat je verschillende afspraken bij de fysio nodig zult hebben omdat je bijvoorbeeld een blessure hebt? Of weet je van tevoren al dat je dit jaar je verstandskiezen zult laten trekken en dus een aantal tandartsbezoeken op de planning hebt staan? Dan is het misschien wel voordelig om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten.

Je eigen risico

Het minimale eigen risico ligt in 2021 op 385 euro. Je kunt ervoor kiezen om dit bedrag te verhogen en daardoor minder premie te betalen. Wanneer je dit doet, dan moet je wel meer geld betalen wanneer er onverwachts wat gebeurt. Tip: als je kiest voor een hoog eigen risico, bouw dan een financiële buffer op waarmee je toch onverwachtse kosten kunt dekken.

2021

Elk jaar opnieuw wijzigen een aantal dingen in de zorgverzekeringen en dit is dus ook in 2021 het geval. In de basisverzekering zit vanaf 2021 onder andere een vergoeding voor dagbehandelingen in groepsverband voor ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Ook dekt de basisverzekering vanaf komend jaar geneesmiddelen voor eierstok- en lymfeklierkanker. Tot zeker 18 juli 2021 kun je ook een beroep doen op je basisverzekering wanneer je paramedische herstelzorg (bijv. fysiotherapie en ergotherapie) nodig hebt om te herstellen van COVID-19.

Zorgverzekeringen vergelijken 2021

Niemand wil teveel betalen en om dit te voorkomen is het belangrijk dat je elk jaar opnieuw de verschillende zorgverzekeringen naast elkaar legt. Afhankelijk van de situatie waarin je zelf zit, is er een zorgverzekering die het beste bij jou past. Deze moet je alleen nog even vinden!

Ga voor de zorg die je nodig hebt en betaal niet teveel, enjoy goodlife!

Vind meer gezondheid nieuws op het lifestyle voor mannen platform mensgoodlife.