dank-aan-al-het-zorgpersoneel
dank-aan-al-het-zorgpersoneel

Dank aan al het zorgpersoneel!

Het houdt ons momenteel allemaal bezig: het Coronavirus (COVID-19 pandemie). Het virus en de ontwikkeling hiervan heeft op iedereen in de hele wereld een enorme invloed. Plotseling beseffen we ons allemaal meer dan ooit dat we het niet altijd zelf in de hand hebben. Vaak denken mensen dat we onverwoestbaar, zelfstandig en onafhankelijk zijn. Maar op momenten als deze wordt het duidelijk dat de natuur en het verloop hiervan eigenlijk veel machtiger is dan wat dan ook.

Gezondheid op nummer 1

Mensen worden ziek, de een ervaart heftigere symptomen dan de ander. Mensen worden beter, maar een aantal van de zieke mensen komt helaas ook te overlijden. Misschien ben je zelf (nog) niet lichamelijk direct getroffen door de ziekte, maar is er een naaste die ziek is. Gezondheid staat op nummer 1 en daarom is het belangrijk dat iedereen ook de prioriteiten stelt op de juiste manier. Blijf dus zoveel mogelijk binnen en houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar. Zo kunnen we met z’n allen de kans verkleinen dat mensen getroffen worden door COVID-19.

Stay at home

Evenementen, feesten en partijen kunnen op dit moment even niet doorgaan. Daarnaast is werken in veel gevallen niet meer mogelijk voor een groot deel van het land. Aan de andere kant heb je de mensen die thuis kunnen werken. Maar het allerbelangrijkste zijn de mensen in vitale beroepen, die ontzettend hard aan het werken zijn om te strijden tégen het virus, en te strijden vóór mensenlevens. De zorgverleners doen er op dit moment alles aan om ons door deze crisis heen te slepen.

Bedank het zorgpersoneel

Laten we er met z’n allen voor zorgen dat we deze mensen een hart onder de riem steken. Dat kan zelfs al door kleine stappen te maken: ga niet hamsteren, en zorg dat er genoeg boodschappen overblijven voor de zorgmedewerkers die pas laat klaar zijn met werk. Bovendien kun je vragen of je ze op een andere manier kunt helpen, bijvoorbeeld door boodschappen voor hen te doen, op de kinderen te passen of de hond uit te laten. Door heel het land heen zie je mooie initiatieven van mensen die al het zorgpersoneel willen bedanken en steunen. Op de website dankaandezorg.nl kun jij digitaal jouw steun en bewondering uiten naar al het zorgpersoneel! We hebben elkaar allemaal nodig in deze tijden en positieve aanmoediging helpt en geeft energie!

Wees dankbaar, stay healthy, enjoy goodlife!

Speciaal voor al het zorgpersoneel een digitaal hart onder de riem

Wil jij meer lezen over gezondheid en ons lichaam? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife