een-gezonde-huidverzorging
Studio10Artur

Een gezonde huidverzorging

Een gezonde huidverzorging, iets wat voor vrouwen al decennia lang een vanzelfsprekende noodzakelijkheid is. Voor ons mannen ligt dit echter net iets anders. Niet iedere man houdt zich bezig met een gezonde huidverzorging. “Daar heb ik geen tijd voor” of “dat is toch iets voor vrouwen”. Dit soort argumenten horen wij in de mannelijke gemeenschap maar al te vaak terug als het gaat om de verzorging van je huid. Het ironische is dat onze huid, behalve kenmerken die gepaard gaan met gezichtshaar, vrijwel identiek is aan die van een vrouw. Het is dus logisch dat onze huid, net als die van een vrouw, zorg en bescherming nodig heeft. Wij helpen je graag inzien dat huidverzorging niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn. Met de juiste voorkennis kan een goede huidverzorging snel, efficiënt en vooral de moeite waard zijn. Je toekomstige zelf zal je bedanken.

Een gezonde huidverzorging:

Over onze huid

De huid is ons grootste orgaan. De huid is sterk, maar vergt wel de nodige verzorging. Dag in dag uit gaat onze huid de strijd aan met kou, hitte en een veelheid aan schadelijke stoffen. Het belangrijkste kenmerk van onze huid is dat het sterk absorberend is. Dit is je ongetwijfeld wel eens opgevallen, bijvoorbeeld wanneer je eens te lang in de zon gezeten hebt. Je smeert snel die verkoelende aftersun op je gezicht. Vijf minuten later vraag je je gefrustreerd af waarom je daar niks meer van merkt. Het voordeel van dit kenmerk is dat onze huid gemakkelijk van buitenaf kan worden gehydrateerd. Het nadeel is echter dat er net zo snel vocht kan worden verloren. Bijvoorbeeld ten gevolge van de droge en koude lucht in de wintermaanden. Wat staat je dus te doen betreffende de huidverzorging? Voor een gezonde huid is het belangrijk om je gezichtsproducten verstandig te kiezen om vochtabsorptie te maximaliseren en vochtverlies te minimaliseren. Hoe je dit kunt doen leggen we jou hieronder uit.

Reinigen en hydrateren

Dit is de essentiële basis van een goede huidverzorging voor mannen en vrouwen. Hoewel deze vaak een toner gebruiken als tussenstap om make up resten te verwijderen. Het reinigen voorkomt dat de poriën van de gezichtshuid verstopt raken. Dit voorkomt dat er overtallig talg wordt opgebouwd in de poriën van de huid, met puistjes of andere symptomen van irritatie ten gevolge. Bovendien zorgt een grondige reiniging ervoor dat de huid beter vocht kan absorberen. Normale zeep is wat het reinigen betreft een echte no-go. Dit aangezien het de pH waarde van de huid verstoort en op termijn zal resulteren in een drogere huid. Bij het uitkiezen van een goede gezichtsreinigingsproduct is het van belang om op het label van het product te kijken. In grote lijnen kan er onderscheid worden gemaakt tussen water-based producten en alcohol-based producten. Het is verstandig om de alcohol-based gezichtsreinigers te vermijden aangezien deze irritatie en droge huid kunnen veroorzaken. Een goede gezichtsreinigingsproduct hoort kalmerend aan te voelen, in tegenstelling tot de tintelende sensatie van een alcohol-based product.

Reinig goed je huid

Na het reinigen van het gezicht is de huid vrij van vuil. In het proces worden echter ook essentiële oliën van de huid verwijderd, die voornamelijk verantwoordelijk zijn voor de vocht vasthouding in de huid van het gezicht. Je merkt dit vooral aan het licht trekkende gevoel na het reinigen van je gezicht. Een goede hydraterende gezichtscrème zorgt ervoor dat je huid met voldoende vocht wordt aangevuld. Bovendien laat de crème een vochtvasthoudende laag over op je gezicht waardoor het vocht beter wordt vastgehouden. Ook hier is het van belang om te waken voor ingrediënten in de gezichtscrème die uitdroging of irritatie kunnen veroorzaken. Net als bij de reinigingsproducten, komt bij de gezichtscrèmes vaak voor dat er alcohol wordt gebruikt als ingrediënt. Vermijd dit en voorkom dat je in een vicieuze cirkel raakt. Waarbij je steeds meer crème op je gezicht moet smeren om de uitdroging tegen te gaan, waardoor je door de alcohol juist een nog drogere huid krijgt. Een tip is om hier te opteren voor een gezichtscrème met minimaal SPF factor 8. Dit ter bescherming tegen de verouderende effecten van de UV stralingen van onze zon.

Dé huidverzorgingsroutine met de juiste producten

Om het zo simpel mogelijk te houden, kan de gemiddelde man volstaan met een routine van 2x reinigen en 2x hydrateren per dag. Wat je ochtend ritueel ook is, het moment dat je wakker wordt is het moment dat je huid staat te springen om een goede verzorging. Het is dus verstandig om in de ochtend, bijvoorbeeld na het tandenpoetsen, er een gewoonte van te maken om je gezicht te reinigen met een reiniger en vervolgens te hydrateren met een gezichtscrème. Hetzelfde herhaal je vervolgens ’s avonds na het tandenpoetsen, vlak voor het slapen gaan. Deze extra 5 tot 10 minuten per dag zullen ervoor zorgen dat je huid er gezonder en stralender uitziet, want laten we eerlijk zijn, een gezonde huid is een belangrijk onderdeel van het imago. Dit geldt ook voor een man.

Gezonde huidverzorging

Wij realiseren ons dat zelfs met de tips die wij in dit artikel hebben gegeven, het voor de onwetende man nogal een taak kan zijn om de juiste producten uit te kiezen voor een gezonde huidverzorging. Om je op gang te helpen, kunnen wij je alvast enkele producten aanraden uit de collectie van Paula’s Choice 4 Men. Deze betaalbare collectie aan gezichtsproducten voor mannen is een kind van Paula Begoun, bekend van haar vrouwenproducten lijn, best sellers op het gebied van huidverzorging en optredens op Amerikaanse televisie in programma’s als: Oprah, The Today Show, 20/20, Dateline NBC, The View en Dr. Oz.

pc-4-men-collectie
Collectie Paula’s Choice 4 MEN ( PC4MEN )

Paula’s Choice 4 Men is een lijn die zich bewust is van vaak gebruikte ingrediënten in huid verzorgingsproducten die kunnen uitdrogen en irriteren. Hierdoor ben je er van verzekerd dat de producten uit deze lijn vrij zijn van ingrediënten zoals bijvoorbeeld alcohol, of citrus-based parfums die ook een uitdrogend effect kunnen hebben. Dit voorkomt dat je telkens op het label moet kijken om dit te controleren.

Ga voor Paula’s Choice

De volgende keer dat jij voor de spiegel staat om je dag te beginnen, begin je dus met een milde, in water oplosbare reiniger. Wij adviseren: ‘Face wash‘ van Paula’s Choice 4 Men. Een reiniger die vrij is van irritatie veroorzakende ingrediënten. Masseer je gezicht lichtjes met het product en was het daarna af met lauw water. Vervolgens is het tijd om de huid te hydrateren. Hiervoor raden wij twee producten aan. Daytime protect van PC4MEN, voor overdag. Deze crème heeft een SPF factor van 30, ruim voldoende om de huid te beschermen tegen de continue blootstelling aan de zon. Voor de nachtelijke uurtjes is Nighttime repair van PC4MEN de beste optie, het is een milde crème en brengt de huid voldoende vocht in.

Tot dusverre de essentiële producten uit de PC4MEN collectie. Voor de man die net dat extra beetje comfort wil bij het scheren, biedt de collectie een tweetal interessante producten. Shave van PC4MEN is te gebruiken als scheerbasis voor een prettige scheerervaring. Breng de scheercrème in een dunne laag aan op het gezicht en scheer vervolgens mee in de richting waarop het gezichtshaar groeit. In plaats van een hardnekkige alcohol-based aftershave kan er worden gekozen voor Soothe + Smooth, dit product schoont de poriën op en gaat irritatie na het scheren tegen. Het is ook prima te gebruiken als toner om de poriën na een grondige reiniging kleiner te maken, ter voorkoming van vuil ophoping.

Conclusie

Je ziet het dus, met zo weinig als twee à drie producten (minimaal een reinigingsproduct en een hydraterende product) kom je al een heel eind betreffende een solide basis voor gezonde huidverzorging. Het belangrijkste is dat je een weloverwogen keuze maakt wat betreft welk product je uitkiest aangezien veel producten contraproductieve eigenschappen bezitten. Met een kleine toevoeging aan je dagelijkse routine is je huid gedurende dag en nacht voorzien van een goede verzorging. De producten van PC4MEN, die vrij zijn van parfums en bovendien op irritatieloosheid zijn getest, hebben een milde werking en een neutrale geur. De producten doen waarvoor ze zijn gemaakt zonder ongewenste bijeffecten. Ideaal voor als je niet te veel moeite wilt doen om uit te zoeken welk product wel of niet goed voor je is, de producten van PC4MEN zijn voor de meeste mannen een uitstekende keuze.

Bestel nu je PC4MEN en lees meer gezondheid voor mannen nieuws op lifestyle platform mensgoodlife.