thuis-makkelijk-en-veilig-je-tanden-bleken-doe-je-zo
thuis-makkelijk-en-veilig-je-tanden-bleken-doe-je-zo

Thuis makkelijk en veilig je tanden bleken doe je zo!

Een stralend witte lach willen we het liefst allemaal en daar zijn verschillende manieren voor. In een zoektocht naar die witte lach kom je verschillende behandelingen, wondermiddelen en manieren tegen. Zo schijnt een potje vermalen houtskool, bij de schoonheidssalon te verkrijgen, wonderen voor je tanden te kunnen verrichten. Ook bij de tandarts kun je terecht met de vraag naar wittere tanden. Tegenwoordig is het in ieder geval normaal om je tanden te bleken. Een nadeel van deze sessies bij de tandarts is alleen dat het best prijzig kan zijn. Is dat het waard?

Thuis makkelijk en veilig je tanden bleken doe je zo!

Iets waar je in ieder geval rekening mee moet houden wanneer je je tanden wilt bleken is dat er risico’s bestaan. Bleek je tanden sowieso niet te vaak en te lang. Je ziet op veel plekken prachtige resultaten voorbijkomen maar houd je verstand erbij en kies bewust.

Wet- en regelgeving

Eind 2012 ging de wet- en regelgeving voor tanden bleken in. In de tijd hiervoor, zonder deze wet en regelgeving, was er vrijwel geen toezicht en kon iedereen van alles op de markt kopen om tanden te bleken. Veel van deze producten hadden een hoog gehalte waterstofperoxide, een veel gebruikte stof bij het bleken van tanden. Toentertijd bevatten sommige producten een waterstofperoxidegehalte van wel 35% terwijl je een gehalte van 30% in je allesreiniger vindt… Deze gehaltes horen niet in je mond…

Toen kwam gelukkig de wet en regelgeving. Dit houdt in dat binnen de EU geen bleekmiddelen met meer dan 6% waterstofperoxide geduld worden. Voor thuisgebruik is het maximum zelfs 0,1% waterstofperoxide. Wanneer je je tanden laat bleken is het verstandig dat je vraagt om welk bleekmiddel er gebruikt wordt, zo zorg je ook dat je onder andere chloor, bijtende stoffen en zuren kan vermijden.

Een paar tinten witter en dat gewoon lekker thuis

Verschillende behandelingen voor het bleken kunnen nogal prijzig zijn, waardoor je jouw wens voor stralend witte of minder gele tanden misschien wel laat varen. Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden! Je kunt namelijk gewoon zelf tanden bleken thuis. Mits je veilige en vertrouwde tandenbleeksets gebruikt natuurlijk. Zo heb je geen dure bleekkliniek of tandarts bezoeken meer nodig en heb je toch die paar tinten witter.

Een goede tandenbleekset bestaat uit een zorgvuldig samengestelde formule van stoffen die je tandglazuur niet aantasten. Met behulp van een UV-lamp wordt de bovenste verkleuring op de tanden weggehaald. Dit vergt wel onderhoud en dat betekent dat je het goed moet bijhouden. Gelukkig kan dat lekker vanuit huis. Omdat je een bitje op maat gebruikt en je alles thuis goed kunt bijhouden, heeft onderzoek zelfs aangetoond dat dit op korte en lange termijn een effectieve manier is.

Al met al kun je prima vanuit huis zorgen voor wittere tanden. Gebruik de juiste middelen en lees de handleiding goed. Zo loop je niet onverwachts tegen ongewenste verrassingen aan.

Creëer thuis jouw stralend witte lach, enjoy goodlife!

Vind meer gezondheid nieuws op het lifestyle voor mannen blog mensgoodlife.