daarom-drinken-mannen-whisky
zsv3207

Dit is waarom elke man whisky drinkt

Is het nu Whisky of Whiskey? Whisky komt oorspronkelijk uit Europa en wordt vanaf de 19e eeuw geëxporteerd naar de Verenigde Staten. Zij hebben er voor gekozen om nog een letter ‘e’ toe te voegen aan het woord. Officieel is de spelling dus ‘Whisky’.

Whisky een sterke drank die wordt gedistilleerd uit gegist graanbeslag en wordt gerijpt op houten vaten. Het kan een alcoholpercentage bevatten van 40% tot 85%. Dit hangt af van de soort die je drinkt. De Jameson whisky van Drankdozijn.nl bevat bijvoorbeeld zo’n 40% alcohol. Het hoge alcoholpercentage is niet voor iedereen, toch heeft Whisky inmiddels veel aan populariteit gewonnen en is het een drank voor de liefhebbers en fijnproevers. Wist je dat het een veelgebruikte drank is voor cocktails? En niet voor niets was het de lievelingsdrank van grootheden als Frank Sinatra en Winston Churchill!

Een drank met karakter: Whisky

Laten we even inzoomen op het ‘karakter’. Dit is namelijk voor vele het meest bepalende. Whisky’s variëren onderling enorm veel van smaak. Dit is afhankelijk van het distilleerproces, het aantal rijpingsjaren, het type vaten, alcoholpercentage en de ingrediënten. De variatie is eindeloos. En daar zit het ‘m in. Onze persoonlijke favoriet is een krachtige whisky met een wat hoger alcoholpercentage en bij voorkeur een prominente turfsmaak met een lange afdronk. Dit is ”onze” favoriete samenstelling. Maar misschien totaal niet die van jou! Jouw persoonlijkheid bepaalt welke karakteristieken van een whisky je graag drinkt. Ben je benieuwd naar reviews om meer te leren over de verschillende smaakprofielen? Volg dan @essentialsofliquor op Instagram voor meer uitleg en proefnotities.

Weinig calorieën

Whisky bevat geen vetten en koolhydraten, wat bevorderend werkt voor je bloedsuikerspiegel. Daarnaast zitten er slechts 86 kcal in een glas van 35ml. Dit valt reuze mee. Ten opzichte van andere alcoholische versnaperingen is dit heel weinig. In een biertje zitten namelijk al gauw 139 kcal en in een wijntje 123kcal!

Whisky is een sociaal drankje

Daarnaast is whisky een drankje dat je rustig moet drinken. Veel van ons zullen vast wel eens een shotje whisky hebben besteld in de club of pub. Maar geloof ons, dat smaakt zeker niet hetzelfde als een mooi glas drinken bij de open haard. Je neemt hier namelijk echt de tijd om onder het genot van een goed gesprek te genieten van je drankje samen met bijvoorbeeld je vriend, vriendin of familielid. Het is een social drink. Voor vele creëert het drinken van whisky een gevoel van klasse. Het is dan ook een veelzijdige drank met veel karakter. In alle beschikbare varianten vindt iedereen wel zijn of haar perfecte favoriete whisky.

Warme handen

We kennen allemaal wel het beeld van de Sint-Bernard hond met een vaatje om z’n nek, ploeterend door de sneeuw naar iemand in nood.. Hoewel dit komisch eruit ziet, kent het een kern van waarheid. Alcohol, en dus ook whisky, verdunt het bloed dat door ons lichaam stroomt. Je bloed gaat dus harder stromen en hierdoor krijgen we ook wel de bekende warme handen en voeten na het drinken van een glaasje alcohol. Heb je het dus koud? Drink dan rustig een glaasje en je zult in een mum van tijd weer lekker opgewarmd zijn.

Let op: Alles met mate. Het is en blijft sterke drank. Juist in de kou is dat oppassen geblazen!

Wil jij meer lezen over dranken en in het bijzonder een wat sterkere drank? Lees dan snel verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife! Wij hebben inmiddels al veel leuke samenwerkingen opgezet en onze review en proefnotities hiervan beschreven. Check ze dus snel en start je eigen ontdekkingsreis van deze mooie en bijzondere dranken.