een-fles-whisky-of-rum-bewaren-doe-je-zo
een-fles-whisky-of-rum-bewaren-doe-je-zo

Een fles whisky of rum bewaren doe je zo!

Heb je een goede fles whisky of rum ingeslagen? Dan wil je deze na openen het liefst zo lang mogelijk bewaren. Zonder dat ‘ie kwaliteit, geur en smaak verliest. Er is geen eenduidig antwoord hoelang je een geopende fles whisky of rum kunt bewaren. Gemiddeld blijft een fles ongeveer 1,5 tot 3 jaar houdbaar. Het is wel een feit dat je de houdbaarheid kunt verlengen door ‘m op de juiste manier op te bergen.

1. Rechtop bewaren

Zorg ervoor dat je de fles niet liggend maar rechtop bewaard. De vloeistof mag namelijk niet in contact komen met de kurk, want dan wordt de smaak negatief beïnvloed. En is de kans groot dat de de drank bederft. Bij een fles wijn is dit juist tegenovergesteld.

2. In een donkere ruimte

Bewaar de fles op een plek waar het ongeveer continu 15 tot 18 graden is. Bijvoorbeeld in de kelder. De temperatuur mag niet te veel schommelen en de fles mag zeker niet tè warm worden. Bewaar je de fles in de zon? Dan zal de vloeistof sneller verdampen. Ook is dit niet goed voor de smaak en de houdbaarheid.

3. Minimaal tot de helft vullen

De hoeveelheid zuurstof in de fles bepaalt mede de houdbaarheid van de whisky of rum. Is je fles minder dan de helft gevuld? Giet ‘m dan over in een kleinere fles, zodat er minder zuurstof bij kan. Hierdoor blijft je drank langer houdbaar.

Wil je meer lezen over drinken en whisky? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife.