fettercairn-whisky-is-verrassend-fris-en-tropisch-van-karakter
fettercairn-whisky-is-verrassend-fris-en-tropisch-van-karakter

Fettercairn whisky is verrassend, fris en tropisch van karakter

De Fettercairn Distilleerderij is opgericht in 1824 door lokale land eigenaar Sir Alexander Ramsay te Schotland. Deze distilleerderij is als enige gelegen aan de voet van Schotlandse Cairngorms Mountains in de Schotse Highlands. De single malts worden hier door middel van een unieke techniek gerijpt.

Fetterchairn doet de dingen nét even wat anders

De techniek

De 12 jaar oude Fettercairn single malt wordt gerijpt in een American Oak ex-Bourbon vat. De puurheid van de drank wordt veroorzaakt door het koelen van de buitenkant van de fles met koud kristalhelder water uit de Cairngorm bergen. Dit bevordert de kwaliteit en maakt het dus een echte premium whisky.

Fettercairn 12-year-old

Je herkent de Fettercairn 12-year old whisky fles aan het eenhoorn logo, het nationale dier van Schotland. Deze whisky (40%) heeft een kenmerkend fris, tropisch en fruitig karakter. Het sleept je zintuigen mee op sensaties van tropisch fruit zoals nectarine, en bevat tonen van witte bloesem, koffiebonen en een romige melkchocolade. Tip: drink na een slok Fettercairn 12 een klein beetje koud water. Zo komt nog duidelijker de tropische fruit smaak naar voren. 

Andere whisky’s

Fettercairn heeft whisky’s in allerlei leeftijden, tot maar liefst 50 jaar oud. En iedere whisky heeft zo z’n eigen karakter. Begin dus met de Fettercairn 12-year-old en ontdek vervolgens de rest! Bijvoorbeeld de 28-year-old, deze heeft nog langer gerijpt en combineert een tropische citrusvrucht met een donker, nootachtig karakter.

Wil je meer lezen over drank en whisky? Of ben je nog op zoek naar whisky accessoires? Lees dan verder op lifestyle platform voor mannen mensgoodlife