Glenmorangie verrast met de vernieuwde editie Infinita van haar 18 jaar oude Whisky
Glenmorangie verrast met de vernieuwde editie Infinita van haar 18 jaar oude Whisky

Glenmorangie verrast met de vernieuwde editie Infinita van haar 18 jaar oude Whisky

De complexe Glenmorangie Infinita, bekroonde 18 jaar oude whisky, wordt in een nieuw jasje gestoken, het krijgt een nieuwe, luxueuze uitstraling en suggestieve naam. De Highland single malt Scotch whisky laat een nieuwe kant zien van zijn luxe icoon en toont de grenzeloze smaken van Glenmorangie Infinita 18 Years Old. Bloemige tonen, honing, gedroogd fruit en precies genoeg kruidige noten zul je herkennen in deze perfect uitgebalanceerde whisky.

Het creëren van een heerlijke whisky

Dr. Bill Lumsden, befaamde Director of Whisky Creation, begeleidt de whiskymakers van Glenmorangie die als missie hebben om heerlijke whisky’s te creëren. Zo kwam jaren terug voor het eerst The Infinita tot leven, toen Dr. Bill de typische Glenmorangie wilde creëren. Inmiddels is deze whisky alom bekend en heeft deze zelfs meerdere onderscheidingen gewonnen.

The Infinita in detail

De oorsprong van The Infinita ligt bij het gebruikte water dat komt uit de mineraalrijke waterbron the Tarlogie Springs. De zachte, fruitige noten die Infinita kenmerken komen langzaam tot hun recht wanneer het water gedistilleerd wordt in Glenmorangie’s hoge distilleerketels. Doordat deze echt de hoogte in gaan, is er meer ruimte voor smaak en aroma.

Allereerst rust de whisky voor 15 jaar in Amerikaanse eikenhouten bourbonvaten. Vervolgens gaat een deel over naar Oloroso sherryvaten voor 3 jaar. Wanneer we vanaf het begin dus 18 jaar verder zijn, komt het samen in een complexe single malt die bij elke slok weer doet verrassen. Honing, gekarameliseerde sinaasappel, jasmijn, citroen, vijgen… wat ruik en proef jij?

De nieuwe verpakking

De veelbelovende nieuwe verpakking wordt over de hele wereld verspreid en past perfect bij deze single malt. Je kunt een gedurfde blauwe kleur verwachten waarop luxueus lijnwerk dat eindigt in een bijpassend Infinity symbool verwachten. Op de fles zelf zien we een etiket met een mooie kopertint. Dit kunnen we zien als een knipoog naar de kenmerkende koperen distilleerketels van Glenmorgangie.

“Elke keer een andere whisky”

Zoals de bekende directeur Dr. Bill Lumsden zelf zegt: “Glenmorangie Infinita vat voor mij elk element van onze huisstijl in perfecte harmonie samen en is onze meest heerlijk complexe creatie. Deze whisky is favoriet bij oude en nieuwe whiskyliefhebbers en combineert naadloos subtiele sherrytonen en houtachtige noten van zijn hoge leeftijd met het kenmerkende zachte en fruitige karakter van onze distilleerderij. Het resultaat is een prachtig gebalanceerde single malt die zo gelaagd is dat het lijkt alsof je elke keer een andere whisky drinkt.”

Zoals de naam eigenlijk al zegt, de Glenmorangie Infinita moet heerlijkheid zonder einde zijn!

Laat je verrassen door de Glenmorangie Infinita, enjoy goodlife!

Vind meer whisky nieuws op het lifestyle blog voor mannen mensgoodlife.