Dasspelden-zijn-terug-van-weggeweest
Dasspelden-zijn-terug-van-weggeweest

Dasspelden zijn terug van weggeweest

Dasspelden zijn terug van weggeweest. Praktisch en onmiskenbaar mannelijk. Maar helaas nog vreemd voor vele ’20-somethings’ van onze generatie. Weet jij al waar ik het over heb? Ik heb het over het metalen clipje waarmee je je stropdas vastmaakt aan je overhemd. Niet langer is dit een accessoire dat thuis hoort in de kledingkast van je vader. Maar hoe draag je een dasspeld? Klinkt simpel genoeg toch? Lees verder en voorkom dat je trapt in de meest voorkomende fashion ‘faux pas’ van het dragen van een dasspeld.

Hoe draag je een dasspeld?

Je maakt de dasspeld vast aan je stropdas en klaar is kees. Simpel als dat, toch? Helaas, ook met zoiets simpels als een dasspeld vallen er genoeg fashion blunders te begaan. Maar wees gerust. Nadat je de volgende tips hebt gelezen draag je de dasspeld als geen ander.

  1. De dasspeld heeft een functie: Namelijk om de das op zijn plaats te houden. Vergeet dus niet om de dasspeld vast te maken aan je stropdas EN je overhemd. Draag je al een vest of gilet over je overhemd? Dan is een dasspeld overbodig omdat de stropdas al op zijn plaats wordt gehouden.
  2. De hoogte waarop je de dasspeld vastmaakt: Draag je de dasspeld te hoog? Dan verliest het zijn functionaliteit. Met als resultaat een stropdas die alle kanten op flappert. Een te laag gedragen dasspeld ziet er stijfjes uit. Er zit compleet geen beweging in de stropdas. De vuistregel is om de dasspeld te plaatsen tussen de derde en vierde knoop van je overhemd.
  3. De breedte van de dasspeldWaak ervoor dat je dasspeld breder is dan je stropdas. Zo voorkom je dat het lijkt alsof je de oude dasspeld van je vader hebt geleend. Gemaakt voor de brede stropdas die al lang passé is. Een goede vuistregel is om de breedte van de dasspeld te houden tussen ½ en ¾ van de stropdas.

Hoe draag je dasspelden?

De dasspeld is strak, modern en een verfijnde finishing touch op de outfit van iedere jonge gentleman. Houd de bovenstaande tips in gedachten en verhef je stijl naar een hoger niveau met de klassieke dasspeld. Niet overtuigd? Kijk maar naar de volgende modern gents die de dasspeld al hebben omarmd.

Dasspelden-zijn-terug-van-weggeweestDasspelden kunnen makkelijk worden gedragen op zowel een speciale gelegenheid als op het kantoor. Een stropdas die in je soep hangt tijdens lunch? Of een wapperende stropdas die in de weg zit? Verleden tijd! Herintroduceer deze stijlvolle accessoire nu in jouw garderobe. Be stylish and enjoy goodlife.