daarom-dragen-mannen-horloges
Breitling

Daarom dragen mannen horloges

We leven in een tijdperk waar een man de tijd kan controleren door een knop in te drukken op zijn smartphone. Dus waarom dragen mannen nog horloges?

Het aantal horlogedragers is de afgelopen jaar fors afgenomen, dankzij de toename aan smartphone gebruikers. Zal de traditie van het dragen van horloges ooit weer toenemen? Ieder mens heeft zijn eigen reden om een horloge te dragen. Hierna enkele redenen waarom je deze traditie in leven wil houden.

Horloges zijn functioneel en handig

Vooral jongeren denken “waarom een traditionele polshorloge dragen?” als er een klok is ingebouwd in mijn smartphone? Zo hoef jij je met een horloge geen zorgen te maken over de batterij die je elke dag moet opladen. De batterijen gaan vaak jarenlang mee. Geen stopcontact nodig, moeilijk doen met kabels, aan de ander kant van de kamer opladen en elke keer naar je smartphone lopen om te kijken hoe laat het is. Horloges heb je altijd binnen 2 seconden paraat in welke situatie dan ook. Je arm uitstrekken en je pols naar je toehalen. Easy! De meesten weten dat het niet zo gemakkelijk is om een smartphone uit je strakke slimfitbroek te vissen. Struggle is real! Bottom line: er gaat niets boven een horloge als je praktische oplossingen, hands-free zijn en efficiëntie belangrijk vindt.

Horloges staan goed

Het zijn een van de weinige mannelijke sieraden die elke dag gedragen kunnen worden. Naast het functionele aspect, zijn horloges ook modieus. Iedere horloge heeft zijn eigen uitstraling en karakter. De schoonheid is dat er veel varianten zijn, ongeacht de gelegenheid. Zakelijk? Casual? Eerste date? Wanneer dit wordt afgestemd, kan een stijlvolle, goed ontworpen en strakke outfit worden toegevoegd, kortom de finishing touch.

Horloge is je persoonlijkheid

Horloges zien er niet alleen goed uit, ze voelen ook goed. Vanwege hun historische associaties met avontuurlijke bezigheden, zoals sporten, chillen, daten en uitgaan. Geen ander mannelijke accessoire is zo betrokken en evocatief (roepen herinneringen op) dan een horloge. Een horloge geeft je het gevoel van controle over je kostbare uren, minuten en seconden. Het creëert een beeld over wie je wilt zijn en wat je wilt doen.

Horloges zijn tijdloos

De eerste “zak-horloges” werden in de 15de eeuw uitgevonden. Het “horloge” toen was een draagbaar uurwerk dat noodzakelijk was om te kunnen navigeren. Alleen rijke welvarende mannen konden dat betalen en het straalde een bepaalde status uit. Tegenwoordig kan de gemiddelde man wel een horloge veroorloven, echter zijn duurzame horloges nog steeds niet goedkoop. De kwaliteit die je ervoor terug krijgt is het voor velen in ieder geval zeker waard. Vooral wanneer je een horloge van je vader of grootvader erft, zal het je een tastbare tijdloze herinnering geven. Als je niet beschikt over een familiehorloge, begin dan je eigen traditie door het verwerven van een mooi uurwerk dat je op een dag, zelf kan doorgeven aan je kind of kleinkind. Enjoy goodlife!

Check meer horlogenieuws voor op mannen blog mensgoodlife.